Milanov liječnik optužuje Juventus zbog dopinga

Milanov liječnik optužuje Juventus zbog dopinga
SLUŽBENI liječnik AC Milana Jean Pierre Meersseman došao je na sve naslovnice talijanskih listova tvrdnjom da su nogometaši Juventusa dopingirani.

Belgijski liječnik kazao je to jednom belgijskom dnevniku uoči finala Lige prvaka između Milana i Juventusa u Manchesteru.

"Tvrdim da će svi nogometaši Milana fizički biti na vrhuncu u večeri finala. Ako se kasnije ispostavi da će suparnici biti trkački dominantniji, meni će to biti jako čudno. Ionako sam poslije susreta Juventus - Real Madrid bio jako iznenađen i pitanja su se nametala sama po sebi", kazao je liječnik Meersseman, aludirajući na doping nogometaša Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Talijanski novinari odmah su pitali trenera Juvea Marcella Lippia za pojašnjenje.

"Moja momčad je protiv Reala odigrala taktički, fizički i mentalno na najvećoj mogućoj razini. Sama snaga ne znači ništa ako nogometaši nisu mentalno jaki, a ja se nadam da će moji igrači to pokazati i protiv Milana. O Meerssemanu ne želim govoriti. On je pak liječnik Milana i tu prestaje sva priča", kazao je Lippi, dok se Meersseman kasnije oglasio kako nije optuživao Juventus, već je govorio o dopingu općenito.

"Ne pada mi na pamet uoči finala reći bilo što optužujuće o momčadi Juventusa. Mislim da to spada u domenu rada torinskog javnog tužitelja", kazao je Meersseman.

Naime, torinski javni tužitelj Raffaele Guariniello pokrenuo je istragu protiv Juventusa nakon što je u jednoj svlačionici na stadionu pronađena velika količina doping-sredstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara