Milanu Guroviću zbog tetovaže zabrana ulaska i u Tursku?

Milanu Guroviću zbog tetovaže zabrana ulaska i u Tursku?

TURSKI su mediji pozdravili odluku hrvatskih vlasti da se Guroviću zabrani ulazak u zemlju zbog tetovaže Draže Mihailovića, ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata, te napominju kako bi se srpskom košarkašu isto moglo dogoditi i u Turskoj.

Naime, kako prenose Sportske novosti, turski mediji pišu, na temelju kontakata s nekim turskim klubovima, kako bi i turska policija Guroviću mogla zabraniti ulazak u Tursku.

Partizan će 16. prosinca gostovati kod Efes Pilsena, a odluka turskih vlasti o dolasku Gurovića bit će donesena naknadno.

Kako je Gurović u prošlim sezonama nastupao za Barcelonu i Unicaju, i španjolski su mediji popratili “slučaj Gurović”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je napisala kako je “hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova zabranilo Guroviću ulazak u zemlju zbog njegove tetovaže vođe jednog srpskog pokreta iz Drugog svjetskog rata, kojeg smatraju odgovornim za pokolje Hrvata”.

Na službenicima stranicama španjolske košarkaške lige piše kako je srpskom košarkašu zabranjen ulazak u Hrvatsku jer “Gurović Mihajlovićevim licem na nadlaktici krši hrvatske propise o zabrani isticanja fašističkih simbola”, prenose Sportske novosti.

Španjolska novinska agencije EFE prenosi nekoliko Gurovićevih izjava: “Zamolio sam prijatelje da mi prevedu napise u hrvatskim novinama jer je ne razumijem hrvatski”, “Hrvati ne poznaju povijest”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara