Mile Petković ostaje bez licence?

MILE PETKOVIĆ, trener Zagreba, mogao bi ostati bez trenerske licence. On se, naime, nije pojavio na seminaru hrvatskih nogometnih trenera u Rogoznici zbog čega, prema pravilima HNS-a, neće moći produžiti svoju trenersku licencu.

Ukoliko dođe do ovakvog raspleta situacije, Mile Petković u srijedu ne bi imao pravo sjediti na klupi nogometaša Zagreba kao njihov trener.

"Posjedujem pro-licencu, diplomu trenera, te iskaznicu koju sam dobio na seminaru održanom 21. svibnja, a koja vrijedi čak do 2008. godine. Izostanak sam najavio pismom tajniku Srebriću, iako od njega nisam dobio nikakav odgovor. Ovo je prvi put u 20 godina koliko sam u ovome poslu nisam odazvao seminarskom pozivu, a toliko staža, barem od onih koji su bili prisutni, ima tek Ivo Šušak." - izjavio je novinaru Jutarnjeg lista, trener Zagreba Mile Petković.

Navodno je Mile Petković poziv za seminar dobio istoga dana kao i izmjenu rasporeda za početak HNL-a. Toga dana, 12 .srpnja, trener je sa svojom momčadi imao u planu sudjelovati na međunarodnom turniru u Orašju, koji je trebao biti posljednja pripremne utakmice prije početka sezone.

Zbog činjenice da je izmijenjeni raspored prvenstva došao prekasno, te trener nije želio momčad napustiti na tri dana uoči početka prvenstva u završnoj fazi priprema. Petković je navodno spreman na sankcije iako napominje da mu nije bila namjera nikoga uvrijediti.

"U srijedu ću sjesti na klupu Zagreba kao trener, ili nikako! Pristup radnom mjestu može mi uskratiti isključivo NK Zagreb." - dodao je Petković.

U telefonskom razgovoru s glasnogovornikom Hrvatskog nogometnog saveza Ivanom Rotimom doznali smo da se nova trenerska licenca izdaje svake godine. Licenca ističe završetkom sezone, a jedan od uvjeta za izdavanje nove je i sudjelovanje na trenerskom seminaru, koji je ove godine održan u Rogoznici.

Rotim je za Index rekao kako se HNS nada da će Mile Petković produžiti svoju licencu tako što će odraditi seminar, a o pro-licenci koju je trener Zagreba spominjao iz HNS-a kažu da se radi o licenci koju izdaje Uefa.

Izjavu trenera "Zagrebaša" o tome da će sjediti na klupi kao trener ili nikako, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza nije želio komentirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara