Milijun kalkulacija i samo jedan siguran put

OTIĆI U RIM i pobijediti Jasmina Repešu. To je jedini siguran Cibonin put prema zasluženom mjestu među najboljih 16 europskih momčadi. Sve ostalo svodi se na računicu, koja Vukovima nije strana, mada odlučno tvrde da ih brojke - ne zanimaju.

"Za vrijeme utakmice u Rimu, igračima neću govoriti rezultate s drugih terena. Ne zanimaju nas kalkulacije, već samo naša igra." - tvrdi trener Dražen Anzulović.

No, bitno je znati što Ciboni može donijeti posljednje kolo regularnog dijela Eurolige.
Već večeras okončat će se intrige skupine C gdje se Barca, Benetton i Žalgiris mogu itekako utjecati na sudbu Vukova. Barem jedna od tih momčadi trebala bi upisati pobjedu nad svojim protivnikom (igraju Aris i Barca, Napoli i Benetton te Pau Orthez i Žalgiris), pa Cibona u Rimu može izgubiti i sa 18  razlike te proći kao najbolja šestoplasirana momčad, zahvaljujući najboljoj koš razlici.

Bude li rasplet drugačiji i Aris, Pau Orthez i Žalgiris ostvare pobjede, Ciboni treba peto mjesto u B skupini za plasman među 16. A to si može osigurati samo pobjedom nad Lottomaticom.

Poraz je, pak, vodi u nova bespuća matematike. Nije komplicirano koliko bi moglo biti; potrebna je samo jedna mala pobjeda Unicaje u Beogradu kod Partizana, uz uvjet da se u Rimu ne pretrpi poraz veći od 13 razlike. No, dogodi li se da Beograđani slome Unicaju, Cibona bi uz poraz od Repeše ostala na šestom mjestu. Može li ih ono odvesti do zacrtanog cilja, još ćemo vidjeti.

"Imamo sreću da još uvijek odlučujemo sami o sebi. Lottomatica izgleda puno bolje nego kad je gostovala kod nas, ali i mi imamo svoje šanse. Da nam je ponoviti ono prvo poluvrijeme protiv Joventuta..." - razmišlja Cibonin Davor Kus, koji je Španjolcima za 20 minuta zabio čistih 20 poena...


"Mi smo već s ovih šest pobjeda napravili jako puno i iznad svih očekivanja. Nedostaje samo šlag na torti." - u svom će prepoznatljivom tonu nastaviti trener.

Nedostaje Ciboni zapravo mnogo toga, od novca do kvalitete kako igračke tako organizacijske, ali barem srca nije manjkalo kada je bilo najpotrebnije. Trenerov rad u kontinuitetu za svaku je pohvalu, ali Cibona nikako da dođe makar do prosječnosti euro klubova.

"Nedostaje nam pravi igrač ispod koša i to mi vanjski igrači itekako osjećamo. I zato moramo dati više i ponašati se kao ekipa." - kaže Kus.

"Nakon svih ozljeda tijekom sezone, organizator je bio primaran za Cibonu. A i ostalim klubovima teško je naći pravog centra, u to sam se uvjerio." - uključit će se Zula.

No, s centrom ili bez centra, kreće se u Rim odigrati što je bolje moguće.

"Nikako pobijediti, već odigrati kako najbolje znamo. Nema momčadi koja u ovom trenutku može reći da ide u Rim dobiti utakmicu."
E, pa Cibona će morati.

Foto i tekst: D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara