Miljenko Rak: Nakon utakmice s Austrijom na mene je vršen neopravdan pritisak

NAKON ne baš blistave partije protiv Austrije, unatoč pobjedi, na adresu hrvatske reprezentacije je upućeno dosta kritika. Budući da naši reprezentativci u toj partiji nisu trkači briljirali, kondicijski trener, Miljenko Rak našao se na vjetrometini negativnih komentara.

"To su mi bila četiri najteža dana u karijeri. Isključio sam mobitel, razgovarao sam samo s najužom obitelji. Bilo mi je jako teško zbog pritiska medija koji je, po mom mišljenju, bio neopravdan", izjavio je Rak.

"Možemo biti zadovoljni voljom, angažmanom i trkom protiv Austrije"

Rak je ponudio nešto drugačije viđenje te utakmice, na temelju analize koja je napravljena poslije meča, kondicijske trener smatra da trebamo biti zadovoljni onim što su naši nogometaši trkački pružili protiv Austrijanaca.

"Nakon te utakmice smo analizirali viđeno te smo bili zadovoljni voljom, angažmanom i trkom naših igrača. Protiv Austrije je bilo jako teško ali mi nismo bili energetski loši", smatra kondicijski trener.

"Tko zna što će donijeti naredne utakmice"

Srećom, pobjedom protiv Njemačke naši reprezentativci su pokazali da se mogu svladati i nabolje spremljene reprezentacije. Rak je ponovio kako je ova reprezentacija izvrsno spremljena i može odgovoriti na napore koje traži natjecanje kao Europsko prvenstvo.

"Nakon prve utakmice, teško je bilo procijeniti jesmo li dobri, a tko zna što će donijeti naredne utakmice. Što se tiče tehničkog i taktičkog dijela, ova momčad je odlično spremljena, a kondicijske pripreme smo odradili jako dobro pa možemo zaključiti da su dečki izvanredno pripremljena. Ljudi takve prosudbe temelje na subjektivnoj procjeni, a ne na analizi", rekao je Rak.

"Na Euru su samo najspremniji igrači"

Kondicijski trener misli da je selekcija igrača koji su otišli na Euru odlična i da su samo najspremniji otišli na to natjecanje. Naši nogometaši su radili cijelu sezonu kako bi u optimalnoj formi došli na prvenstvo Starog kontinenta.

"Selekcija je jako dobro napravljena, svi su radili maksimalno i došli na Euro u najboljoj formi. Za ovaj turnir smo se spremali nekoliko mjeseci. Prije priprema mnogo sam razgovarao s Nikolom Jurčevićem, a onda prijedlog poslali Biliću. Potom smo se opet dogovarali, što je dobro, što treba ostaviti, a što prominiti", zaključio je Rak.

M.Pa.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara