Miller: Iako sam izletio na nekoliko posljednjih treninga, sanjam zlato u slalomu

Miller: Iako sam izletio na nekoliko posljednjih treninga, sanjam zlato u slalomu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

KONTROVERZNI američki alpinac Bode Miller nakon dvije utrke na Zimskim olimpijskim igrama ima dvije medalje. Srebrno i brončano odličje.

Otvorio je igre broncom u spustu, a potom je u petak doskijao i do srebra u superveleslalomu. No, još uvijek mu nedostaje zlatna medalja, a sanja je na "čudnom" mjestu, u slalomu.

"Pobjeda u slalomu! O tome sanjam. Da, ovdje na Olimpijskim igrama, zašto ne", upitao se Bode Miller. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi to posve neočekivano jer se Miller već godinama muči ne bi li završio svaku slalomsku utrku. "Vadi" se na svakim vratima, a ove sezone je trenutačno šesnaesti u redoslijedu slaloma Svjetskog kupa sa 167 bodova. To je čak i mnogo bolje nego što kaže statistika u prethodnim godinama: 2008. godine je osvojio 68 bodova u Svjetskom kupu, 2007. samo osam, 2006. 45...

No, treba se prisjetiti i 2002. godine kada je do kraja vodio borbu s hrvatskim skijašem Ivicom Kostelićem za naslov najboljeg u slalomu. Tada je mali Kristalni globus uzeo Ivica sa 611 bodova, dok je Bode bio drugi sa 560.

"Slalom je opasan, nije to nikakva novost. Prijetnja od ispadanja stoji na svakom koraku. Evo, na posljednjim treninzima sam nekoliko puta izletio. No, tko zna što donosi službena utrka. Ja se stvarno nadam najboljem, a to je zlatna medalja", završio je Bode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara