Ministarstvo ima viziju ulaganja u sport

OVO ministarstvo ima viziju ulaganja u sport i smatramo da temelj svega mora počivati na ulaganju u školski sport, izjavio je danas primajući gimnastičara Filipa Udea, stolnotenisače srednjih škola iz Varaždina i Čakovca, te Antu Kostelića ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Primorac je čestitao stolnotenisačicama Gospodarske škole iz Varaždina koje su osvojile treće mjesto i stolnotenisačima Ekonomske i trgovačke škole Čakovec koji su osvojili sedmo mjesto i "fair-play" trofej na Svjetskom srednjoškolskom prvenstvu u njemačkom Saarbrueckenu, te mladom gimnastičaru iz Čakovca Filipu Udeu koji je na nedavnom Europskom prvenstvu u Ljubljani u juniorskoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju u vježbi na tlu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijem je iskorišten i za uručivanje najviše državne nagrade na području športa "Franjo Bučar" Anti Kosteliću, koji zbog obaveza sa skijaškom reprezentacijom nije mogao primiti nagradu 25. studenoga prošle godine. Ante Kostelić dobio je godišnju nagradu "Franjo Bučar" kao glavni trener hrvatske alpske reprezentacije, te kao trener Ivice i Janice Kostelić pod čijim su stručnim vodstvom osvojene četiri olimpijske medalje na Igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine.

Zahvaljujući se na nagradi Ante Kostelić je naglasio da se sport i tjelovježba mogu razviti samo u školskom sustavu, te da je to model koji se danas uspješno koristi širom svijeta. Rekao je da je presudan utjecaj na njegovo športsko formiranje imao gimnazijski profesor školskog odgoja Zvonko Suliver, te podržao nastojanja ministra Primorca za većim ulaganjem u razvoj školskog sporta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara