Mirko: Ne spominjite mi Randya Couturea!

U KOLOVOZU prošle godine, nakon UFC-ove priredbe u Mnadalay Bayu u Las Vegasu, predsjednik UFC neočekivano se pojavio na press konferenciji. Pale su tada velike riječi. Predsjednik se obvezao da će osim Quintona "Rampage" Jacksona,  za IFC vezati sva imena koja nešto znače u borilačkom svijetu.

"PRIDE ne može uspjeti u Americi, ali zato se mi možemo proširiti na svjetskoj razini. Oduvijek smo željeli imati najbolje borce i najbolje borbe. To će dogoditi, samo je pitanje vremena." - govorio je Dana White.

Osam mjeseci kasnije, sve što je predsjednik kazao se ostvarilo. UFC je postao vlasnik PRIDEA, Jacksonovog ugovora, i pridobili su gotovo sve borce iz MMA Top 10. Njihova je globalna ekspanzija u punom jeku, a u subotu će po prvi puta od 2002. godine UFC-ovu priredbu ugostiti grad izvan granica SAD-a. Priredbu, na kojoj će sve oči biti uprte u Mirka Filipovića.

Već nakon druge borbe, pruža mu se prilika da napadne naslov prvaka. Gabriel Gonzaga, pa - Randy Couture. Lijep scenarij. No, Mirko ne želi izazivati sreću, kao ni aktualnog UFC prvaka, dok u subotu ne "riješi" krupnog Brazilca.

"Ne želim razgovarati o borbi s Randyjem Coutureom, to donosi nesreću. Imam protivnika koji me u kavezu čeka u subotu i trenutno sam koncentriran samo na njega. Nakon te borbe, možemo raspravljati o detaljima borbe s Coutureom." - kazao je Mirko okupljenim novinarima.

U Manchesteru je malo onih koji vjeruju u bilo koji drugi ishod osim Mirkove pobjede. Ali Mirko ne podcjenjuje svoje protivnike. Uostalom, radi se o zbilja velikom dečku, dvostrukom svjetskom prvaku u džiju-džicuu, s 7-1 omjerom u UFC-u.

"Gledao sam Gonzagine borbe, jako je težak i snažan. Ako treba, spreman je preuzeti rizik i ne zna za predaju. Također, radi se o prvoklasnom hrvaču, stoga moram biti jako oprezan. Naravno da ću pokušati ostati u stand upu što je duže moguće. I ni pod koju cijenu ne želim podcijeniti Gonzagu." - dodao je.

"Nisam outsider"

"Svjestan sam da je Cro Cop favorit, ali se ne osjećam kao outsider. Spreman sam i motiviran za veliki meč. Vjerujem da neće nedostajati atrakcije, ali isto tako znam da mi neće biti nimalo lako. No, nakon 15 godina iskustva u džiju-džicuu i šest godina u mješovitim borilačkom vještinama, stekao sam dovoljno samopouzdanja." - ističe Gonzaga.

>>> Mirkovu press konferenciju u Manchesteru pogledajte ovdje

>>> Najavni spot za UFC-ovu priredbu u Manchesteru pogledajte ovdje

D.R.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara