Mirko: Nema skakanja po ringu, ipak sam ja saborski zastupnik

Mirko: Nema skakanja po ringu, ipak sam ja saborski zastupnik

ODLIČNO raspoloženi Mirko Filipović na press konferenciji nakon borbe protiv Yoshide nije skidao osmijeh s lica. Zadovoljan plasmanom na finalni turnir Prideovog Grand Prixa, Mirko je najavio kako ide do kraja.

Naš najbolji borac je nakon 7 minuta i 33 sekunde serijom low-kickova toliko ozlijedio Yoshidu da je japanski olimpisjki pobjednik ring morao napustiti na rukama svojih pomoćnika.

"Yoshida me iznenadio fizičkom snagom, pokušavao me srušiti u dva navrtata, no nije uspio. Sami znate kakav je bio rezultat borbe. Poštujem gospodina Yoshidu, svakako." - kazao je naš najbolji borac nakon borbe.

"Prije borbe nisam imao nikakvih specijalnih planova. Čekao sam da vidim kako će se borba odvijati. Vidio sam da ne uspjeva blokirati moje low-kickove i znao sam da nakon 30 sekundi da ću ga "dovršiti" low-kickovima. Nisam želio riskirati i ozlijediti se, jer sam znao da ću se morati boriti za dva mjeseca." - dodao je o borbi Mirko.

Nema skakanja po ringu, ipak sam je saborski zastupnik

Novinari su Mirka pitali zašto je nezadovoljan, barem su takav dojam stekli na press konferenciji. Mirko im je objasnio kako on, kao saborski zastupnik, ne može sebi dozvoliti vriskati po ringu i vješati se po ogradi. Uz to, ne bi bilo korektno prema suparnicima.

"Kada? Mislite nakon borbe? Sada? Sretan sam, jako sam sretan, no ne želim se veseliti i skakati po ringu i vikati, kao ostali borci. Mislim kako to nije korektno prema suparniku, nije to moj stil." - začuđen je ostao Mirko.

"Mogli bi reći kako bi borbe u MMA-u usporediti s mojim saborskim obavezama, na neki način, ali uz to nikako ne ide skakanje po užetima i vikanje. To ne bih smio raditi kao saborski zastupnik." - dodao je naš najbolji borac, koji je u Sabor ušao kao neovisni kandidat na SDP-ovoj listi na parlamentarnim izborima krajem 2003. godine.

S kime u polufinalu? Svjedno je, moram dvojicu pobijediti..

Na novinarsko pitanje, postoji li protivnik kojeg bi želio vidjeti u ringu 10. rujna, Mirko je kazao kako mu je svejedno, jer dvojicu mora pobijediti.

"Uz mene je ostalo još trojica boraca, a morat ću se boriti s dvojicom. Iskreno, nije me briga, želim osvojiti pojas ove godine i dat ću sve od sebe da mi to uspije." - najavio je Mirko.

Filipović se borio sa svom trojicom ranije, pobijedio je Josha Barneta u dva navrata, 2004. godine nakon samo 46 sekundi, a godinu dana kasnije odlukom sudaca. S Wanderleiom Silvom je remizirao prije četiri godine. Od Minotaura je izgubio 2003. godine u drugoj rundi kada je Brazilcu uspjelo napraviti polugu na njegovo ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mirko Filipović vs. Josh Barnett

"Svi su oni odlični borci, najbolji u ovom trenutku, a svakako ću trebati biti oprezan. Ne volim međusobno uspoređivati potencijalne protivnike, ali bit će teško, za svakog od nas. Onaj koji će uzeti pojas, a nadam se kako ću to biti ja, ima tešku noć pred sobom." - dodao je.

Ne bojim se borbe u parteru

Bila je to rijetka prilika, kada se Mirko odlučio na borbu u parteru, Yoshida se legao na tlo, a Mirko prihvatio borbu. Je li Mirkov plan bio završiti borbu polugom?

"Nije, prihvatio sam borbu na tlu, samo zato što mnogi tvrde da me strah boriti se na taj način. Znao sam da ću se vratiti u stand up nakon 30 sekundi. Nije bilo potrebe za polugom, to nije moj stil. Ja sam kick-boxer, ali sam želio pokazati kako me nije strah." - pojasnio je naš najbolji borac.

Cro Cop tvrdi kako nije razočaran što se neće boriti s Fedorom na putu prema vrhu. Fedor tvrdi kako je ozlijedio palac na ruci, te da još nije spreman za borbu.

"Fedor je trebao biti ovdje, no tvrdi da je ozlijeđen. Volio bih ga vidjeti u finalu, svakako." - dodao je Mirko.

Filipović je ranije tvrdio kako mu borba na turnirima nije omiljena, a sad je pojasnio zašto je tome tako.

"Teško je boriti se dva ili tri puta u jednoj večeri, prvenstveno zbog eventualnih ozljeda. Treba imati mnogo sportske sreće. Ovisi o tome trebam li se boriti 15 minuta u jednoj borbi ili samo dvije minute. Ipak, svi imamo podjednake šanse." - zaključio je Filipović.

Finale Grand Prixa održat će se 10. rujna u Saitama Super Areni, nastupit će četiri boraca, a pobjednici polufinala za pojas će se boriti iste večeri. Podsjetimo, te će nedjelje naš najbolji borac proslaviti svoj 32. rođendan. Osvoji li pojas, prvi je koji će izazvati Fedora.

S.H.
Foto: Sherdog


Fair play..

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara