Mirko u Japan, Fedor u UFC?

Mirko u Japan, Fedor u UFC?

GLASNINE koje već duže vrijeme kruže MMA-a krugovima da bi daleko najbolji svjetski borac Fedor Emelianenko ipak mogao ući u američki oktogon ovih dana su se ponovno intenzivirale.

Najpoznatija svjetska internet stranica koja se bavi mješovitim borilačkim sportovima, Sherdog, donosi veliku priču u kojoj iz povjerljivih izvora doznaje da bi ruski borac, koji je do sada neporažen u svojoj karijeri (27 pobjeda), mogao na koncu ipak preći u američku organizaciju, što bi aktualiziralo borbu za ujedinjenje svjetskog pojasa, ali i mitski obračun Emelianenko - Couture, koji je već godinama najpoželjniji "matchup" u svijetu MMA-a.

Predsjednik M-1 Globala, organizacije s kojom Fedor još uvijek ima važeći ugovor, ali i za koju se Rus samo jednom do sada borio, Monte Cox, nije htio detaljnije komentirati ovakve glasnije, ali je naglasio kako je Emelianenko još uvijek u "radnom odnosu" s M-1 organizacijom.

Prema povjerljivom izvoru, M-1 bi za raskid ugovora od Rusa tražio povrat 1.5 milijuna dolara koje je dobio prilikom potpisivanja ugovora, a Emelianenko bi kao slobodan borac mogao potpisati ekskluzivan ugovor s UFC-om koji bi bio daleko najveći u povijesti MMA-a.

Emelianenko - Couture?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba imati na umu i za sada hladne odnose između UFC-a i Fedora koji su se u prošlosti u nekoliko navrata međusobno prozivali po medijima. Glavni čovjek UFC-a Dana White je još prošle godine izjavio kako Emelianenko nije niti približno najbolji borac na svijetu, a menadžment ruskog borca je nazvao "ludi Rusi".

Američka publika bi, u slučaju da Fedor ipak potpiše ugovor s Whiteom i UFC-om, gotovo sigurno zahtijevala najprizivaniju borbu u povijesti MMA-a, onu između još neporaženog Emelianenka i bivšeg UFC-a prvaka 44-godišnjeg Randy Couture.

Problem je i u činjenici da se "Natural" trenutačno sudi s UFC-om i Whiteom zbog nepoštivanja ugovornih obveza, te da je neobranivši svoj teškaški pojas navodno zauvijek okačio rukavice o klin. Ovakav rasplet bi, barem na neko vrijeme, uništio šansu da Cro Cop dobije priliku za revanš protiv Emelianenka o kojoj je posljednjih dana također bilo govora.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara