Mirko uvjeren u pobjedu nad Colemanom

NAJBOLJI hrvatski borac Mirko Filipović uvjeren je da će 20. veljače na Prideovom turniru u tokijskoj Saitami svladati američkog veterana Marka Colemana, te dobiti priliku za borbu protiv Fedora Emelianenka,  aktualnog svjetskog prvaka u Prideu.

Iako Filipović o 41-godišnjem Colemanu ima samo riječi hvale budući da se radi o legendarnom borcu, u isto je vrijeme uvjeren kako mu Coleman ne može parirati u ringu.

"Coleman sljedeće nedjelje nema što izgubiti, a može puno dobiti jer nitko od njega ne očekuje pobjedu. Sigurno je najiskusniji borac trenutno na Prideovim turnirima i iznimno ga poštujem, ali u ovoj borbi je autsajder. Čvrsto vjerujem da sam bolji borac i da ću pobijediti." - izjavio je Mirko u razgovoru za Jutarnji list.

Coleman je u svijet ultimate fighta došao kao amaterski hrvač, a njegov je najveći uspjeh u karijeru bio osvajanje Grand Prix turnira 2000. godine. No, u zadnje četiri godine imao je samo dvije borbe, pa je jasno da se rado o borcu na zalasku karijere.

"Colemanu je ovo posljednja prilika da nešto napravi u karijeru. Mislim da bi mogao biti opasan samo u prvim minutama borbe. Kasnije neće imati šanse jer je u njegovim godinama teško održati aerobnu spremnost." - kazao je Mirkov trener Vlado Božić, pa dodao kako Cro Copu u ovom trenutku izazov može biti samo aktualni svjetski prvak Fedor Emelianenko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara