Mirror: Ivanišević četvrti na listi gnjevnih tenisača

Totalsport
Foto: AFP

NAKON nekulturnog ponašanja Serene Williams u polufinalu US Opena i prijetnji linijskoj sutkinji, engleski Mirror je napravio listu deset najzanimljivijih izljeva gnjeva u tenisu. Na 4. je mjestu Goran Ivanišević. U objašnjenju zašto je najveći hrvatski tenisač svih vremena tako visoko na listi stoji sljedeće:

"Goran Ivanišević si je mrmljao u bradu s glavom zabijenom u ručnik nakon što ga je Andre Agassi pobijedio u finalu Wimbledona 1992. Ali veliki Hrvat nije uvijek vrijeđao sebe - katkad se iskaljivao na reketu. U studenom 2000. je morao predati meč 2. kola na Samsung Openu u Brightonu nakon što je razbio sva tri reketa. 'Nemam više s čime igrati', rekao je prije nego što je predao meč."

Na prvo je mjesto Mirror, očito zbog aktualnosti, stavio spomenutu Serenu Williams koja je, podsjetimo, linijskoj sutkinji navodno izrekla: "Kunem se Bogom da ću uzeti ovu lopticu i nagurati ti je u grlo. Čuješ li me? Kunem se Bogom."

Drugo je mjesto zauzeo Marat Safin i to ne zbog nekog konkretnog slučaja, već zbog cjelokupnog dojma koji je ostavljao na terenu. "Zlostavljanje reketa je glavna osobina igre, a Marat Safin je istinski prvak, jednom je slomio 48 reketa u sezoni", objašnjava Mirror.

Na treće je mjesto engleski dnevnik svrstao Safinova sunarodnjaka Mihaila Južnija i njegov legendarni potez kada se tri puta udario reketom u glavu i, dakako, raskrvario je. Ako se pitate gdje je u toj priči John McEnroe, njega je Mirror stavio na deseto mjesto, a kao i Safin, “nagrađen” je za cjelokupan doprinos provalama bijesa.

Mirrorova lista najzanimljivijih izljeva gnjeva na teniskim terenima

1. Serena Wiliams - zbog vrijeđanja linijske sutkinje u polufinalu ovogodišnjeg US Opena

2. Marat Safin - zbog stalnih razbijanja reketa tijekom karijere

3. Mihail Južnij - razbio vlastitu glavu reketom

4. Goran Ivanišević - morao predati meč jer je razbio sve rekete koje je imao

5. Jeff Tarango - u Wimbledonu 1995. napustio meč zbog neslaganja s odlukama suca kojeg je u nastavku priče ošamarila Tarangova supruga

6. Greg Rusedski - zbog bijesnog ispada popraćenog gomilom psovki na Wimbledonu 2003. kad je netko iz publike viknuo "aut" umjesto suca

7. Tim Henman - u Wimbledonu 1995. je diskvalificiran u igri parova nakon što je u napadu bijesa napucao lopticu i pogodio skupljačicu

8. Ilie Nastase - na US Openu 1979. izazvao kaos i 18-minutni prekid meča jer nije prihvatio jednu sučevu odluku

9. Jimmy Connors - zbog urlanja na suca na US Openu 1991. i sukoba s Johnom McEnroeom u Chicagu 1982.

10. John McEnroe - zbog svađanja sa sucima u gotovo svakom meču

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara