MLADEN PALAC NAJBOLJI U KNINU

U srednjoškolskom sportskom centru u Kninu odigran je osmi međunarodni šahovski turnir u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Igralo se ubrzanim tempom od samo 15 minuta po igraču za cijelu partiju, a sudjelovala su 103 igrača iz BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Nizozemske, Njemačke i Hrvatske. Sastav je bio nevjerojatno jak, o čemu svjedoči nazočnost desetorice velemajstora i devetorice međunarodnih majstora. Nakon vrlo uzbudljivih i neizvjesnih devet kola po švicarskom sustavu natjecanja zasluženo je pobijedio velemajstor Mladen Palac, koji je nanizao šest pobjeda i tri remija.

Identičnu bilancu ostvario je i naš reprezentativac Robert Zelčić, koji je drugi zbog nešto slabijeg dopunskog kriterija. Neporažen je ostao i velemajstor Milan Draško iz Srbije i Crne Gore, koji je postigao četiri pobjede uz pet remija. Vrlo dobar treći sa sedam bodova je velemajstor Bojan Kurajica, četvrti s istim brojem bodova je naš olimpijac Zdenko Kožul, peti je Branko Rogulj, a šesti Emir Dizdarević. Nevjerojatan neuspjeh pretrpio je banjalučki velemajstor Milan Vukić, koji je osvojio tek 37. mjesto sa pet bodova.

Najbolji domaći igrač je Mario Pavković, najuspješnija kadetkinja do 12 godina je Omišanka Zrinka Teur, a najbolji kadet Zadranin Saša Martinović. U konkurenciji do 16 godina najbolji je bio Ivan Galić, najbolji junior Ante Brkić iz Starih Mikanovaca, a najbolji veteran zagrebački međunarodni majstor Stanko Košanski. Najuspješnija šahistica je Irena Filipović iz Knina.

Poredak najuspješnijih sudionika:
Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Palac i Zelčić po 7,5 bodova

2. Kurajica, Kožul, Rogulj i Dizdarević po 7 bodova

3. Dumpor, V. Kovačević, A. Šarić, Draško, Jovanić i Brkić 6,5 bodova

4. Krištović, Muslija, B. Kovačević, Bilobrk, Muše i Rade po 6 bodova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara