Mladoj Njemici Rebensburg zlato u veleslalomu, Slovenka Maze druga

Mladoj Njemici Rebensburg zlato u veleslalomu, Slovenka Maze druga

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


DVADESETOGODIŠNJA njemačka skijašica Viktoria Rebensburg osvojila je zlatnu medalju u disciplini veleslaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Najbolji je to rezultat mlade skijašice, kojoj su najjače discipline veleslalom i superveleslalom, u karijeri započetoj 2006. godine.

Podsjetimo da je utrka veleslaloma započela u srijedu prvom vožnjom koju je najbolje odradila Austrijanka Elisabeth Görgl (1:15.12), a u kojoj je Rebensburg držala sedmo mjesto sa 0,35 sekundi sporijim vremenom. Gusta magla odgodila je drugu veleslalomsku vožnju skijašica za četvrtak, a priliku je na najbolji mogući način prigrlila djevojka iz Kreutha.

Görgl je na kraju zauzela treće mjesto i propustila postati prva Austrijanka zlatom ovjenačana na Igrama kada su u pitanju veleslalomske utrke. Na višu stepenicu pobjedničkog postolja ispred nje još se ugurala slovenska predstavnica Tina Maze, koja je tako srebru iz superveleslaloma pridodala još jedno drugo mjesto na Igrama. U srijedu je Maze ostvarila peto vrijeme utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Amerikanka Lindsey Vonn izletjela je već u prvoj vožnji kroz koju se u nastavak borbe nisu uspjele probiti niti hrvatske predstavnice Ana Jelušić, Nika Fleiss, Tea Palić i Mateja Ferk.

Vrijeme pobjednice iznosilo je 2:27.11, Maze je bila sporija za 0,04, a Görgl za 0,14 sekundi.

ZOI, veleslalom, skijašice:

1. Viktoria Rebensburg (Njem) 2:27.11
2. Tina Maze (Slo) +0.04
3. Elisabeth Görgl (Aut) +0.14
4. Fabienne Suter (Švi) +0.41
5. Kathrin Zettel (Aut) +0.42

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara