Modrić: Rakitić će nam biti veliko pojačanje

Modrić: Rakitić će nam biti veliko pojačanje


NOSITELJ Dinamove igre, koji dirigentsku palicu sve više preuzima i u nacionalnom dresu, nipošto ne očekuje lagan zadatak na Koševu, ali ne dvoji da će Hrvatska odigrati dobru utakmicu.

Očekuje Vas teško gostovanje u Sarajevu, iako je to prijateljska utakmica, najavljuje se puno žara i gotovo natjecateljski karakter?

Očekujem da neće biti lagana utakmica, jer se pokazalo da je Bosna dobra reprezentacija. Pokazali su da su jaki, pogotovo stoga što su pobijedili jake reprezentacije poput Norveške u gostima i Turske kod kuće. Bit će posebno motivirani jer igraju protiv nas, ali ako mi budemo pravi očekujem da ćemo pobijediti.

Što Vam je Bilić rekao o "Bosancima"; jeste li raspravljali o nekoj taktici uoči utakmice?

O samoj utakmici i taktici nismo još ništa posebno pričali, to ćemo danas i sutra prije utakmice. Ne bojimo se posebno nikakvih ozljeda niti grubosti i idemo odigrati dobru utakmicu.

Ovako jedna jaka provjera koja će dobro doći uoči Estonije i Izraela u rujnu?

Ovo je jedna predigra prije nastavka kvalifikacija koja će pokazati u kakvoj su formi igrači i cijela momčad. Pobjeda bi nas sigurno učinila jako raspoloženima i sretnima i bila dobra uvertira uoči rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi koji su jedni od najvećih konkurenata u skupini, imaju velikih problema sa ozljedama ključnih igrača?

Ne pratim previše druge reprezentacije, pa tako niti Englesku. Gledamo najviše sebe i najvažnije je kako ćemo mi odigrati. Ako smo pravi onda je to to.

Vjerujemo da ste optimist glede nadolazećih utakmica i kvalifikacije na Euro 2008?

Imamo stvarno odličnu priliku i jako dobar raspored uoči nastavka kvalifikacija. Ukoliko pobijedimo Estoniju i Izrael i Andoru vani, moglo bi se reći da smo jednom nogom već na Euru 2008.

Novo ime u reprezentaciji je Ivan Rakitić. Jeste li ga gledali?

O Rakitiću mislim sve najbolje, nije da sam ga nešto previše gledao, ali ako bude igrao kako je igrao u Baselu i Schalkeu, sigurno je da će biti veliko pojačanje za Hrvatsku.

M.P.
Foto: H.P.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara