Modrić: Trudio sam se, ali to jednostavno nije bilo to

STIPE PLETIKOSA bio je, prema Uefinim izvješćima, najbolji naš igrač na otvaranju Eura. A to će dovoljno reći o igri hrvatske reprezentacije. Nakon prospavane noći, nije se promijenio dojam našeg vratara.

"Sretan sam jer smo startali sa tri boda, što je najvažnije na turnirskom natjecanju. Ima stvari koje treba popraviti, ali protiv Njemačke će biti lakše s psihološke strane. Koliko god da smo uoči Austrije govorili da smo psihiloški spremni, vidjelo se u nastavku utakmice da ipak nismo spremni na tako jak psihički presing. Kada smo došli na stadion i vidjeli toiko naših navijača, cijeli dan prijatelji su nas obavještavali o ludnici u gradu... to je za nas ipak bilo opterećenje.", priznao je Pletikosa.

Hrvatska je pokazala da se zna odlično braniti. Ali ta nas sponzaja ipak pretjerano ne veseli.

"Osjetio sam kod svojih suigrača veliku želju za pobjedom. Kada se trebalo braniti, zajedno smo to učinili na najbolji mogući način. Posebno bih pohvalio užu obranu, Kovača i Šimunića."

Pletikosa ne strahuje od rastrčanog i iznimno jakog njemačkog napada. Tvrdi da mu upravo jučerašnja prezentacija daje pravo na optimizam.

"Nema razloga da strahujem od njemačkih napadača. Mislim da smo svi spremni, odigrali smo dosta utakmica zajedno, a to može biti ključ na velikim utakmicama. U dosadašnjim utakmicama na Euru, što je sasvim očekivano, momčadi stvaraju malo prilika. Straha nema, imam maksimalno povjerenje u svoje suigrače.", dodao je Pletikosa.

Modrić: Srna me hrabrio prije jedanaesterca

Pred novinarima se u Bad Tatzmannsdorfu ukazao i Luka Modrić. Austrijanci i Englezi oduševljeni su njegovom igrom, ali mi znamo da Luka može i mora bolje. Svjestan je toga i izbornik Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka je takav igrač da može igrati na svakoj poziciji u momčadi. Nisam siguran da bi nešto dobili ako ga približimo golu, jer u posljednjih 15 utakmica Luka je na ovoj poziciji koju trenutno igra, zaradio epitet našeg najkorisnijeg igrača.", tvrdi Bilić.

Mi bismo također voljeli vidjeti više ofenzive kod Luke Modrića, ali takva situacija traži i drugačiji pristup njegovih suigrača.

"Uopće ne razumijem prirodu ovakvih pitanja. Cijele kvalifikacije odigrao sam dobro. Kad igram polušpicu, pitate zašto nisam na zadnjem veznom i obratno. Pa to zaista nema smisla. Jučer sam pao sam u drugom počuvremenu, ali smatram da svi zajedno trebamo bolje igrati, u tom slučaju će i meni biti puno lakše. Trudio sam se, nudio, ali svjestan sam da to nije bilo to.", rekao je Modrić, Bilićev prvi pick za izvođenje jedanaesteraca.

"Želio bih zahvaliti izborniku što mi je ukazao toliko povjerenje. Htio sam pucati po sredini, iako vi mislite da je tako slučajno ispalo. Malo sam zaostao, pogledao vratara i odlučio se za sredinu. To je najsigurniji način izvođenja jedanaesteraca."

Darijo Srna, koji nakon kobnog jedanaesterca protiv Japana na SP-u u Njemačkoj još nije akumulirao potrebno samopouzdanje za tu tešku zadaću, sinoć je na Ernst Happelu nakratko porazgovarao s Lukom dok se ovaj spremao na paljbu s bijele točke.

"Srna me samo bodrio, nije mi ništa specijalno rekao.", tvrdi Luka.

Za tri dana na rasporedu je utakmica s Nijemcima, a Modrić vjeruje da će Hrvatska igrati sve bolje, kako prvenstvo bude odmicalo.

"Imamo dosta samopouzdanja. U utakmicu ćemo ući kao i u svaku drugu. Smatram da se možemo dostojno suprostaviti Nijemcima. Nisam gledao njihovu pobjedu protiv Poljske, ali sam čuo da nisu briljirali. No, opet su pobijedili 2:0, a to nije mala stvar. Mi se ne bojimo i spremni čekamo susret u Klagenfurtu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara