Modrić u najboljoj, a Kranjčar u najlošijoj momčadi dosadašnjeg dijela Premiershipa

Totalsport
Foto: AFP

INTERNETSKA stranica Eurosporta tradicionalno objavljuje najbolju i najlošiju momčad proteklog kola u Premiershipu, ali i za dosadašnji dio cijele sezone, prema prosjeku ocjena iz šest engleskih dnevnika.

Novinari Suna, Daily Stara, Daily Mirrora, Daily Maila, Timesa i Guardiana svojim ocjenama kreiraju izgled najboljih i najlošijih momčadi kola, odnosno cijele sezone. U svim spomenutim dnevnicima je maksimalna ocjena 10, a hrvatski reprezentativac iz Tottenhama Luka Modrić može se pohvaliti mjestom u najboljoj momčadi sezone. Niko Kranjčar, njegov novi suigrač u Tottenhamu, svojim je igrama u Portsmouthu prije transfera na White Hart Lane ''zaradio'' mjesto u najlošijoj momčadi sezone...

Kriterij za uvrštenje u najbolju ili najlošiju momčad sezone jest odigravanje minimalno tri utakmice u prvenstvu. Modrić je upisao četiri nastupa, a u dvoboju 4. kola Premier lige protiv Birminghama, pretrpio je lom fibule desne potkoljenice. Tottenham je s Modrićem u sastavu (zanimljivo da je Luka u sve četiri utakmice bio zamijenjen) upisao četiri pobjede, a bez njega je izgubio na White Hart Laneu od Manchester Uniteda s 3-1 u 5. kolu. U toj je utakmici za Spurse od 72. minute debitirao Niko Kranjčar...

Modrićev prosjek ocjena 7.0 uvrštava ga među 11 najboljih u dosadašnjem dijelu Premiershipa na poziciji lijevog veznog igrača, na koju ga je postavila Eurosportova ekipa u formaciji 4-4-2. Na istoj poziciji je Niko Kranjčar na osnovi svojih partija u Portsmouthu uvršten u najlošiju momčad sezone s prosjekom 5.75.

Inače, najbolji prosjek ocjena u sezoni zasad ima Arsenalovim navijačima omraženi togoanski napadač Emmanuel Adebayor, pojačanje Manchester Cityja (7.67), a najlošiji Portsmouthov branič Marc Wilson (5.11.)

Najbolja momčad sezone u Premiershipu prema izračunu Eurosporta:

Shay Given (Manchester City) - 7.25

Micah Richards (Manchester City) - 6.58

Glen Johnson (Liverpool) - 6.87

Abdoulaye Faye (Stoke) - 6.91

Patrice Evra (Manchester United) - 6.93

Frank Lampard (Chelsea) - 7.07

Darren Fletcher (Manchester United) - 7.58

Gareth Barry (Manchester City) - 7.56

Luka Modrić (Tottenham) - 7.00

Didier Drogba (Chelsea) - 7.53

Emmanuel Adebayor (Manchester City) – 7.67

Najlošija momčad sezone u Premiershipu prema izračunu Eurosporta:

Carlo Cudicini (Tottenham) - 5.44

Tony Hibbert (Everton) - 5.50

Anthony Vanden Borre (Portsmouth) - 5.22

Marc Wilson (Portsmouth) - 5.11

Leighton Baines (Everton) - 5.58

Leon Osman (Everton) - 5.42

Lee Bowyer (Birmingham) - 5.44

Hayden Mullins (Portsmouth) - 5.50

Niko Kranjčar (Portsmouth) - 5.75

James Beattie (Stoke) - 5.33

Gary O'Connor (Birmingham) - 5.50

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara