Mogu li se europski prvaci spotaknuti o stepenice Draženova doma?

Mogu li se europski prvaci spotaknuti o stepenice Draženova doma?

IAKO joj je do kraja prvog dijela euroligaškog natjecanja preostalo još pet susreta, samo jedna pobjeda Ciboni će najvjerojatnije biti sasvim dovoljna.

Ukoliko se na trenutak prošećemo po ostalim skupinama, drugi krug, uzevši u obzir spomenutu pobjedu, postaje opipljiv. Minimalno najbolja šesta momčad i nitko sretan kao Dražen Anzulović.

Kada je u ruke uzeo nekadašnje juniore Dubrave, povratnike iz Grčke i Fancuske te šutere upitne forme znao je, uostalom kao svi mi, da takvu momčad treba čekati. Malo po malo, i hrvatski David Coperfiled ne samo da je gotovo iz ničega napravio solidnu momčad, već se ta ista momčad nalazi među ozbiljnim kandidatima za prolaz u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U hram našeg najvećeg i nikad prežaljenog Dražena Petrovića u četvrtak stižu europski prvaci predvođeni Nikolom Vujčićem. Susret počinje u 20.45 sati.

"Svjestan sam kako je teško pobijediti Cibonu na domaćem terenu. No, naš je cilj i dalje isti." - kazao je Vujo po dolasku u Zagreb.

Izraelski ponos i najveći izvozni proizvod dolazi kao vodeći u skupini, revoltiran Ciboninom eksplozijom u Nokia Areni. Do kulminacije tada nije došlo, no u ime navijača koji će po prvi puta u sezoni tražiti kartu više, večeras ćemo očekivati drugačiji rasplet.

Ipak, Davor Marcelić uganuo je zglob, Damir Markota ne može odraditi kompletan trening, a Rančiću i Baždariću nema smisla tražiti proroke. Izraelci, pak, dolaze u najjačem sastavu, spremni na borbu do posljednjeg poena. Skeptici će reći kako za to neće imati potrebe, mi ćemo, pak,  dodati da za skepticizmom ponekad nema potrebe. Barem ne kada u goste dolazi legndarni Pini Gershon, ali i jedan od najvećih košarkaških talenata Starog kontinenta, Anthony Parker.

"Lani smo u Zagrebu došli do pobjede, no to večeras neće imati neki značaj. Cibosi su nas dobro namučili ove sezone na našem terenu i znamo što možemo očakivati. No, k Ciboni idemo s tri uzastopne pobjede i nadamo se novim bodovima koji će nas zadržati na vrhu." - kazao je veliki Gershon uoči dolaska u Zagreb.

Vujo je došao doma, to je činjenica na koju također ne smijemo zaboraviti. Jest da se radi o Zagrebu, ali našem kapetanu večeras će i on biti domom. Anzulovićevi momci, uz dužno poštovanje, ipak će se potruditi da Draženov dom ostane ono što je bio dosad. Zlobnici će reći - kula od karata, ali još se nije srušila, zar ne?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara