Montepaschi nakon neuspjeha u Euroligi napuštaju najbolji igrači

Montepaschi nakon neuspjeha u Euroligi napuštaju najbolji igrači

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

POSLJEDNJIH godina Montepaschi Siena nema pravog konkurenta u talijanskoj košarci, pa je tako osvojila naslov prvaka zadnje tri godine, a ove sezone je neporažena nakon 21 odigranog kola.

Međutim u Euroligi je rezultat izostao, pa se tako nakon plamana na Final Four 2008. godine, prošle godine Siena nije uspjela plasirati među četiri najbolje momčadi, a ove niti među najboljih osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je predsjednik kluba Roberto Morrocchi najavio brojne promjene i odlazak nekih ponajboljih igrača kluba proteklih godina poput Terrella McIntyrea, Romaina Sata i Henryja Domercanta.

Istovremeno Morocchi kaže da će klub učiniti sve u nastojanju da zadrži trenera Simonea Piangianija, ujedno aktualnog talijanskog izbornika.

"Napravili smo novi trogodišnji plan, a primarni nam je cilj zadržati Piangianija. Normalno je da poslije četiri i više godina u klubu, neki igrači tijekom ljeta odu. Dugo smo pokušavali zadržati McIntyrea, ali ovo mu je posljednja sezona u Sieni, kao i Satou, Domercantu i Ezeu. Ugovor istječe i Seanu Stonerooku, ali nadamo da ćemo ga zadržati u klubu u kojem je proveo veći dio karijere", zaključio je Morocchi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara