MOO odbacio televizijsko sučeljavanje gradova kandidata za OI 2012.

MEĐUNARODNI olimpijski odbor (MOO) odbacio je ideju britanske nacionalne televizijske postaje BBC koja je željela organizirati posebno televizijsko sučeljavanje predstavnika gradova kandidata za domaćinstvo Olimpijskih igara 2012. godine.

Glavni tajnik MOO-a Gilbert Felli objasnio je kako bi takva emisija bila u suprotnosti s pravilnikom krovne sportske organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po zamisli BBC-a, u istom su se studiju trebali naći američki predsjednik George Bush (New York), britanski premijer Tony Blair (London), francuski predsjednik Jacques Chirac (Pariz), ruski predsjednik Vladimir Putin (Moskva) i španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero (Madrid). Nažalost, zbog krutih pravila MOO-a gledatelji će biti zakinuti za tu raspravu koja bi sasvim sigurno bila jako zanimljiva.

Konačna odluka o gradu domaćinu Igara 2012. bit će donesena na generalnoj skupštini MOO-a u Singapuru 6. srpnja ove godine.

Posebna komisija MOO-a u veljači i ožujku obići će svih pet gradova kandidata. Od 3. do 6. veljače bit će u Madridu, između 16. i 19. veljače u Londonu, New York je na rasporedu od 21. do 24. veljače, Pariz od 9. do 12. ožujka, a Moskva od 14. do 17. ožujka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara