Moratti: Beniteza smo odabrali jer nam garantira budućnost na istom nivou

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: AFP


KONAČNI stisak ruke između Massima Morattija i Rafaela Beniteza dogodio se u ponedjeljak, a tijekom dana Španjolac će službeno preuzeti Inter.

Sve je konačno dogovoreno na sastanku Interovih ljudi i Beniteza na Sardiniji u nedjelju. Donedavni trener Redsa tamo je proveo nekoliko dana na odmoru te iskoristio lokaciju da dogovori novi angažman.

"Jako brzo će ugovor postati služben. Benitezov dolazak garantira nam nastavak na istom nivou kao dosad. Iako, želim naglasiti da iznose koji se spominju u medijima ipak treba predimenzionirati", pričao je Moratti u ponedjeljak.

Talijanski mediji iznijeli su iznos od 3 milijuna eura godišnje za tri sezone, s opcijom produženja na četvrtu godinu: "Bili su to normalni i brzi pregovori, sad ih samo treba učiniti službenima", naglasio je Moratti te na pitanje novinara kada se to može očekivati uputio na sportskog direktora.


"To trebate pitati Marca Brancu, on vodi pregovore".

Moratti je otkrio kako s Benitezom nije razgovarao o novim igračima te kako će za to biti vremena. Potom se još jednom vratio na trenerovu gažu, kaže brojevi u novinama ga plaše.

"Kad čitam te iznose prestrašim se, novi trener ulazi u krug onih koji su inače bili u Interu i toliko će otprilike zarađivati", rekao je Moratti, misleći na navode da je Benitez dobio pet milijuna eura godišnje.

Prva želja Mascherano

Prva želja Intera nakon dolaska Benizeza biti će Javier Mascherano, koji košta više od 25 milijuna eura. Inter će u taj posao pokušati uključiti Sulleya Muntarija. Što se tiče napada, Inter prati Edilsona Cavanija iz Palerma, a za 23-godišnjaka bi na Siciliju mogli poslati Krhina i Obinnu. Zanimljivi su Interu i Sevillin Diego Capel te David Silva iz Valencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara