Mourinho vs Rijkaard: Rat riječima i navodnjavanjem

ŽESTOKI verbalni uvod u obračun Chelsea i Barcelone nije neočekivan, ne samo zbog važnosti utakmice, nego i zbog repova koji se još od prošle godine vuku nakon sudara dvije najatraktivnije europske momčadi u eliminacijskom krugu Lige prvaka.

Ovaj put, kao povod je poslužilo natapanje terena na Stamford Bridgeu, koje je pod okriljem noći navodno izvedeno na stadionu u zapadnom Londonu dan uoči prvog ogleda velikih suparnika. Rijkaard se odmah pobunio kako je tim potezom domaćin želio minirati njihov "sitni vez"; igru punu kombinatorike i kratkih dodavanja, koja bi na takvom terenu bila otežana.

Naravno da je Mourinho odmah uzvratio paljbu, tim prije što su se dirnuli i njegove "svetinje": stila igre koji je razvio sa svojom momčadi za koji Katalonci tvrde da se svodi na napucavanje dugih lopti. "To je laž. O njihovoj momčadi mogu reći štogod žele, ali o nama ne mogu govoriti baš ništa." - zapjenjeno je odgovorio prgavi Portugalac.

Jose nije propustio upozoriti norveškog suca Terjea Haugea na to da će igrači Barcelone na njega pokušati izvršiti pritisak, kako bi se što češće laćao kartona. Dušebrižništvo trenera domaćih proilazi iz činjenice da tri ključna igrača Chelsea; Terry, Lampard i Robben večeras strahuju od žutog kartona koji bi im značio suspenziju za uzvrat u Barceloni.

Za Barcelonu je ove godine dosuđeno 11 kaznenih udaraca, a njihovim suparnicima je pokazano čak 9 crvenih kartona, što Mourinho itekako ima u vidu kada nastojiti "pomoći" sucu, premda na kraju pomirljivo kaže: "Sucima je jako teško u ovakvim utakmicama. Nemam se pravo žaliti, jer dolazim iz podneblja gdje ponašanje igrača na terenu često nije korektno."

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara