Mourinho želi ostati, a Hiddink ne želi doći

BAUK otkaza trenerima, zbog neuspjeha, kruži nogometnim svijetom i to nije ništa neobično, ali da se konstantno sapuna daska po kojom hoda jedan od najuspješnijih trenera svijeta Jose Mourinho, zaista je neobično.

U kontekstu stalnih špekulacija, o Mourinhovom odlasku daleko prije isteka ugovora, pojavilo se i ime Guusa Hiddinka, Nizozemca na privremenom, i to vrlo uspješnom, radu u Rusiji. No, Hiddink kategorički odbija svaku povezanost sa londonskim klubom osim onu s Romanom Abramovičem.

"Povezan sam utoliko što je Abramovič Rus, a ja sam trener ruske reprezentacije i to je sve. Da budem potpuno jasan, razgovaram s njim o svemu, ali ne o Chelseai. Momčad igra odlično, napreduje na svim frontovima i zaista nema razloga raspravljati o tome. Ja osim toga imam još godinu dana ugovora sa ruskom nogometnom  federacijom i nadam se da ćemo se kvalificirati za EURO 2008. Ja sam vrlo zadovoljan ovdje gdje sam." - rekao je Guus Hiddink.

S druge strane, na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare, Jose Mourinho je izgledao prilično izmoren svim događanjima u zadnje vrijeme, posebice najnovijim medijskim kreacijama o nategnutoj atmosferi između njega i Rafe Beniteza, pred polufinale Lige prvaka.

"Umoran sam od svih insinuacija i zaista imam važnijeg posla nego da komentiram izjave trenera Liverpoola. Molim vas, rekao sam i opet ću reći da je Liverpool u prednosti jer od siječnja fokusira samo Ligu prvaka, a mi igramo paralelno na četiri fronta. Za mene je svaka utakmica koja dolazi malo finale i zaista nema smisla trošiti energiju bez potrebe. Isto se odnosi i na moj status u Chelseai. Koliko puta trebam  ponoviti da hoću ostati ovdje do kraja, jer volim ovaj klub i engleski nogomet. Mislim da sam u zadnja dva mjeseca najmanje 200 puta ponovio isto. Ja nisam lažov, pošten sam čovjek i neću lagati ni igrače, ni navijače, a ni vas." - rekao je Mourinho.

Na kraju presice također je napomenuo: "Izričito sam zabranio mom agentu da razgovara sa bilo kim o mojoj trenerskoj budućnosti, jer ne želim da se moje ime dovodi u vezu sa bilo kojim klubom".

M.J,V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara