Mučenje za publiku: Hajduku i Cibaliji po bod u negledljivoj utakmici u Vinkovcima

Tekst: P.V.
Foto: Damir Glibušić / Cropix

HAJDUKOVO gostovanje u Vinkovcima pretvorilo se u nezanimljivu utakmicu u kojoj je 0:0 najpošteniji rezultat. Domaćini su bili za nijansu bolja ekipa, te su čak prisilili Subašića na nekoliko teških intervencija, dok je Hajduk jedva uspio i ugroziti domaćeg vratara Antolovića. Nastavio se tako niz kojim se bijeli sigurno neće rado hvaliti - već dvije i pol godine Hajduk nije slavio u Vinkovcima.

Početak utakmice bio je samo nagovještaj onoga što ćemo gledati veći dio od 90. minuta susreta. Hajduk je u Vinkovce možda došao kao favorit, ali domaćini su se vrlo brzo pokazali kao (barem malo) konkretnija momčad. Opasnije je Cibalija izgledala i dok je Hajduk bio u punom sastavu, ali nakon što je u 22. minuti isključen Josip Skoko, inicijativa je u potpunosti prešla na stranu domaćeg sastava.

Skoko pocrvenio zbog rijetko viđene gluposti

Početne prilike Pavličića i Malčića u šestoj, odnosno devetoj minuti susreta mogle su ugroziti bijele, ali bio je to ipak samo uvod - za Subašića i dalje nije bilo posla. Stidljivo odmjeravanja snaga trajalo je predugo, derbi kola nikako se ne bi mogao nazvati atraktivnim, ali taman kad smo se ponadali da ćemo vidjeti nešto od nogometa jer se Hajduk počeo otvarati Josip Skoko napravio je glupost kakvu si igrač s njegovim iskustvom u nogama ne može dozvoliti.

Skoko je na sredini terena Mazalovića u duelu udario laktom u glavi, a sudac Vučkov nije niti najmanje oklijevao; odmah je Skoki pokazan direktni crveni karton kojeg je veznjak Hajduka, treba priznati, "pošteno" zaslužio.  Minutu kasnije Hajduk je imao priliku preko Oremuša, koji je glavom pucao nakon Strinićevog ubačaja. Lopta je prošla blizu lijeve stative, ali Oremuš ipak nije bio dovoljno precizan da šokira domaći sastav.

Subašić spašavao na kraju i na početku poluvremena

Veći dio prvog poluvremena prošao je bez uzbuđenja, Hajdukovci su prepustili Vinkovčanima da vode igru, ali svoje najbolje šanse Cibalia je stvorila tek u zadnjim minutama poluvremena. Najprije je u 42. sam pred Hajdukovog vratara izašao Prgomet, a dvije minute kasnije na povratnu loptu Malčića je udarac uputio Pavličić, ali iz obje je situacije kao pobjednik izašao Danijel Subašić.

Nastavak utakmice otvoren je prilikama Maličića i Prgometa, a Edoardo Reja se u 57. minuti odlučio na prvu Hajdukovu izmjenu. Anasa Sharbinija zamijenio je Mario Tičinović. Usprkos igraču više, Vinkovčani su teško uspijevali prići Hajdukovom golu; utakmica je sasvim umrtvljena. U 77. minuti Reja je povukao još jednu izmjenu - u igru je ušao i Marijan Buljat, na klupu je sjeo Strinić.

Ibričić propustio najbolju šansu utakmice

U 80. minuti Cibalija je stvorila još jednu neugodnu situaciju, koju Subašić opet s lakoćom otklanja. Mazalović je nakon kornera vratio loptu prema gol liniji, ali Hajdukov vratar dobro je reagirao i primio loptu u ruke. Kontra koju je Hajduk čekao cijelu utakmicu napokon je stigla u 83. minuti. Oremuš je ukrao loptu na centru igrališta i povukao sve do kaznenog prostora, da bi odlično nabacio za Ibričića koji je utrčavao po lijevoj strani. Ibro je vrlo dobro pucao glavom, ali pogodio je Cibalijinog vratara Antolovića!

Pet minuta prilike da preokrene utakmicu u Hajdukovu korist dobio je Krešo Ljubičić, koji je zamijenio Cernata u završnici susreta. No, Rejina namjera, kakva god ona bila, nije uspjela. Završnica susreta pripala je domaćinima, a Pavličić je imao dobru šansu da sva tri boda zadrži u Vinkovcima, ali Subašić je ostao nesavladiv.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara