Murdoch bi kupio Lazio

Murdoch bi kupio Lazio
AUSTRALIJSKI medijski magnat Rupert Murdoch možda će postati vlasnik rimskog Lazija, čija je momčad, pod vodstvom trenera Roberta Mancinija napravila niz podviga u ovom prvenstvu Italije pa se poslije 12. kola Serie A nalazi na prvom mjestu na ljestvici

Poznato je da je Cirio, korporacija za proizvodnju i prodaju konzervirane hrane, kojoj je na čelu predsjednik Lazija Sergio Cragnotti u velikim financijskim problemima zbog kojih je Cragnotti primoran prodati klub kako bi sanirao gubitke svoje osnovne djelatnosti.

U ponedjeljak su u Rim doputovali Murdochovi predstavnici kako bi se s vodstvom Lazija dogovorili o mogućem zaključenju kupoprodajnog ugovora. U Laziju nitko nije komentirao Murdochovu ponudu, ali se prema pisanju talijanskog tiska može naslutiti da je Murdoch zainteresiran za ´ulazak´ u dva kluba Serie A, a jednako se truditi osvojiti i talijansku Pay-TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Murdochova novinska korporacija već posjeduje dionice triju jakih klubova engleske Premier lige, Manchester Uniteda, Leedsa i Chelseaja.

Vrijednost Lazija, koji je prvi od talijanskih klubova plasirao dionice na burzu, procijenjena je na oko 150 milijuna eura, a toliko je Cragnottiju i potrebno da podmiri osnovni dug Cirija.

U sljedećih nekoliko dana bit će zanimljivo vidjeti kome će Cragnotti prodati svoju najdražu ´igračku´, jer je za Lazio osim Murdocha zainteresiran i sin libijskog vođe Moammara Gadhafija, koji je također spreman kupiti taj rimski klub.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara