Na Ćirinom tragu: Aco Petrović postaje izbornik košarkaša BiH?

Tekst: P.Vidov
Foto: Index

ACO PETROVIĆ kandidat je za klupu reprezentacije BiH! U nogometnom savezu susjedne nam države očito su pronašli uzor u nogometašima, koji pod vodstvom Ćire Blaževića haraju Europom, te pozvati priznatog stručnjaka ne bi li postali relevantno ime i u košarkaškim krugovima.

Vijest o pregovorima Ace Petrovića s bosanskim savezom objavio je sarajevski San, koji tvrdi kako je Petrović prihvatljiv svim opcijama BiH, a niti cijena ne bi trebala biti prepreka s obzirom da je, prema njihovim napisima, za pregovore zadužen Acin dugogodišnji prijatelj i mogući suradnik. No, bivši izbornik hrvatske reprezentacije, te trener Cibone i Zadra kaže kako službenih kontakata zasad nije bilo.

"Oni za par tjedana moraju odlučiti tko će im biti novi izbornik i moguće je da sam i ja u kombinaciji. No, nismo službeno kontaktirali", rekao je Petrović u razgovoru za Index.

Napisi u BiH medijima vjerojatno su krenuli, tvrdi Petrović, kao "probni balon" koji je plasirala jedna struja koja bi ga vrlo rado vidjela na klupi. San tako piše da je Aco najviše zainteresiran za igrački kadar BiH, odnosno da je voljan preuzeti reprezentaciju ukoliko svi raspoloživi igrači pristanu nastupati. Njegov prijatelj koji posreduje u pregovorima navodno je već kontaktirao sve igrače koji se nisu željeli odazvati prijašnjem izborniku Mensuru Bajramoviću, te od njih dobio obećanje da će s oduševljenjem igrati za Acinu BiH.

S igračkim kadrom kojim BiH raspolaže Petrović je vrlo dobro upoznat i priznaje da se radi o intrigantnoj ekipi. "Ako imate igrače poput Teletovića koji je u petorci Tau Ceramice, Domercanta koji igra u Sieni pa zatim Bajramovića... Postoji jezgra od osam ili devet igrača od koje se može složiti respektabilna reprezentacija. BiH ima potencijal za puno više nego što je do sada napravila", zaključuje Petrović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara