Na EP u Goeteborgu odlazi 14 hrvatskih atletičara

ČETRNAESTERO hrvatskih atletičara nastupit će na Europskom atletskom prvenstvu u Goeteborgu od 7. do 13. kolovoza, koje bi za hrvatsku atletiku moglo biti najuspješnije u povijesti, kazao je izbornik atletske reprezentacije Siniša Ergotić.

Izbornik Ergotić je naše atletičare podijelio u dvije skupine - one koji su prošle godine bili juniori ili su to još uvijek, od kojih se očekuje stjecanje iskustva i rezultati oko osobnih rekorda, te skupinu iskusnijih koji bi mogli zavrijediti ulazak u finale. Jedina naša atletičarka od koje se s pravom očekuje medalja je visašica Blanka Vlašić, kazao je Ergotić, koji bi zadovoljan sa još četiri-pet finala.

Jedno finale je već osigurano budući da Slavko Petrović na 10000 metara izravno ulazi u završnicu i od njega se očekuje napad na državni rekord (28:24.32). Plasman u finale nije nerealno očekivati od kladivašice Ivane Brkljačić, koja je ove godine postavila državni rekord od 71.34 metra, kao i Vere Begić u disku, također sa ovogodišnjim rekordom od 60.73 metra. U finale može i kladivaš Andras Haklits, sa najboljim ovogodišnjim rezultatom od 76.92 metra, Nedžad Mulabegović koji je kuglu bacio do respektabilnih 19.78 metara, daljaš Ivan Pucelj koji visoko kotira sa 7.87, te mlada Vanja Perišić koja je s ovosezonskih 2:00.42 na 800 metara sve iznenadila, ali kojoj je to prvo veliko natjecanje u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu skupinu spadaju juniorski prvaci i doprvaci, prije svih Danijela Grgić na 400 metara, Milan Kotur na 400 prepone, Željko Vincek na 400 metara, Nikolina Horvat na 400 prepone, Andrea Ivančević na 100 prepone, te Josip Šoprek na 200 metara.

Hrvatska atletska reprezentacija u Goeteborg putuje u četiri skupine, a prva će otputovati već u petak.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara