Na Maksimiru se večeras očekuje oko 37 tisuća navijača

Na Maksimiru se večeras očekuje oko 37 tisuća navijača

POVODOM međunarodne nogometne utakmice 3. pretkola Lige prvaka između NK Dinamo i FC Werder iz Bremena, policija će snimati tijek javnog okupljanja, koje je, kako stoji u priopćenju PU zagrebačke, okarakterizirano kao javno okupljanje visokog rizika.

Kako doznajemo u zagrebačkoj policiji, iz Uprave su najavili snimanje cijelog događaja kako bi kasnije mogli protiv osoba koje eventualno uhvate u remećenju javnog reda i mira ili nekoj drugoj nezakonitoj radnji, uredno podnijeti kaznenu prijavu.

Utakmici, koja će se održati večeras na stadionu Maksimir s početkom u 20:30 sati, nazočit će, prema procjenama organizatora, oko 37 tisuća navijača. Redari će, prema nekim najavama, zbog karata koje se mogu vrlo lako falsificirati, ručno pregledavati svaku od karata.

Na utakmici se očekuje oko 200 redara i zaštitara, stotinu policajaca, kao i na svim utakmicama do sada, a koje su okarakterizirane kao utakmice visokog rizika. Točan broj policijskih službenika, kako onih u uniformama, tako i onih u civilu, iz zagrebačke policije nisu željeli otkriti budući da se, kako kažu, radi o operativnom podatku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se izbjegle očekivane gužve, iz PU zagrebačke mole gledatelje da na stadion dođu ranije, odnosno već oko 18 sati kada stadion otvara za posjetitelje.

Tijekom utakmice promet će privremeno, od 17 do 23 sata, biti zatvoren u Svetošimunskoj, Maksimirskoj, Budakovoj, Hitrecovoj, te Sveticama od sjevernog kolnika Kennedyjevog trga do Zvonimirove ulice.

Foto: Index, Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara