Na tajnoj sjednici Repeša predložen kao prva opcija

HRVATSKI košarkaški savez neće odugovlačiti s izborom nasljednika Nevena Spahije. U ovom trenutku bilo bi to nešto najgore što bi čelnici mogli napraviti. Mnogi su našem sad već bivšem izborniku predbacivali kako je na odluku čekao mjesecima, da se ravnao s datumom dodjele pozivnica za SP.

Mnogi su smatrali da je tek jedan od pijuna na popucalim parketima hrvatske košarke, no Spahija je ipak malo više čovjek nego li mu to neki pripisuju. Bilo bi upravo bizarno da se on nadao FIBA-inom poklonu, kao da ih nije dovoljno primio.

No, Spahija, Eurobsket i FIBA na neko će vrijeme ipak pasti u zaborav jer je HKS na, mogli bismo reći, tajnoj sjednici koja je, kako doznajemo održana u Selcu, predložio Jasmina Repešu za novog izbornika naše reprezentacije. Stručni savjet u sastavu Vlado Vanjak, Mirko Novosel, Bojan Matković, Pepsi Božić, Boris Jakimenko i Giuseppe Giergia predložili su trenera talijanskog prvaka Climamija iz Bologne kao najbolju opciju za daljni rad s našim reprezentativcima, ili barem onoga što je od njih ostalo, a na HKS-u, odnosno na Upravnom odboru je još da službeno prihvati njihov prijedlog.

Prema najnovijim informacijama, Savez će to i učiniti, a javnost će dobiti više informacija nakon konferencije za tisak koja će se u utorak održati u Lipovečkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, čeka se i potvrda našeg košarkaškog stručnjaka, iako su svi uvjereni da Repeša poziv neće odbiti. Barem ne bi smio, ili bolje rečeno, barem se nadamo da neće..

Repeša je jedan do najboljih euroligaških tenera ikad, a neko vrijeme sudjelovao je u radu reprezentacije kao pomoćnik Aleksandra Petrovića. No, razloga za zabrinutost nema, Repeša savim sigurno nije od Ace učio zanat.

Informacije s pres konferncije HKS-a koju će, prema najavama na službenom siteu, voditi Bojan Matković objavit ćemo čim ih dobijemo.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara