Nadal odbacio tvrdnje da mu je karijera ugrožena zbog ozljede stopala

NAKON što je trener i ujak Rafaela Nadala, drugog tenisača svijeta, objavio je kako 21-godišnji Španjolac ima vrlo ozbiljnih problema s ozljedom stopala zbog kojih će možda čak morati prekinuti igrati tenis, sam Nadal je takve izjave odbacio i rekao da stoje na klimavim nogama.

"Stopalo ga muči još od 2005. godine. Naučio je kako živjeti s tim i u dvije protekle godine održao vrhunsku natjecateljsku formu i rezultate", izjavioje  Toni Nadal u intervjuu španjolskomu sportskom dnevniku Marci.

Na pitanje je li ozljeda toliko opasna da prijeti karijeri njegova nećaka, trener nije htio odgovoriti: "Radije ne bih o tome. Kažem da je vrlo ozbiljno. Je li toliko da bi moglo ugroziti Rafaelovu karijeru, to ipak ne znam. To spada na liječnike. U svakom slučaju, Rafael mora raditi vrlo oprezno u prevenciji problema".

Zbog toga je trostruki osvajač Roland Garrosa, kaže njegov trener, tijekom godine počeo raditi na promjeni stila igre. "Radili smo na skraćivanju dužine mečeva i prilično napredovali u tom elementu".

Rafa: Ovakve izjave ne stoje

Nakon ovog intervjua oglasio se sam Rafael Nadal, koji je na opće iznenađenje potpuno odbacio ovakve izjave i poslao poruku španjolskoj i svjetskoj teniskoj javnosti da nema razloga za zabrinutost.

"Ova ozljeda nije me zaustavila u igranju tenisa na vrhunskoj razini već više od dvije godine. Ta je priča na vrlo klimavim nogama",  izjavio je Rafael Nadal.

Takav stav prisnažio je i Nadalov menadžer za odnose s javnošću Benito Perez-Barbadillo:

"Rafaelova karijera nije pod znakom pitanja. Uostalom, iza njega je najbolja godina u karijeri. Ta je ozljeda kod njega prisutna već dulje od dvije godine. Ponekad ga malo boli i smeta, ali mnogi tenisači igraju s malim bolovima. Nadal je ove godine drugi na svijetu po broju odigranih mečeva na Touru, i osvojio je najveći broj bodova otkad je profesionalac. A to nikako ne može biti prijetnja karijeri",  zaključio je Perez-Barbadillo.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara