Nagrade za razvoj psihologije sporta Branku Prpiću i Draganu Milanoviću

NA PRIGODNOJ svečanosti u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika Hrvatske danas je Sekcije za psihologiju sporta Hrvatskog psihološkog društva dodijelila tradicionalne godišnje nagrade za doprinos razvoju psihologije sporta profesoru Branku Prpiću i dr. Draganu Milanoviću.

Nagrada se dodjeljuje jednom psihologu i jednom pripadniku neke druge struke, a ocjenjivački sud ove godine bio je jedinstven u ocjeni da godišnju nagradu za doprinos razvoju psihologije sporta u 2002 godini dobiju profesor psihologije Branko Prpić, i istaknuti kineziolog prof. dr. Dragan Milanović.

Branko Prpić, profesor psihologije istaknuti je stručnjak u području psihologije rada, dugogodišnji aktivni član Hrvatskog psihološkog društva i vrlo uspješni hrvač, koji je na četvrtom Svjetskom veteranskom hrvačkom prvenstvu u grčko-rimskom stilu održanom u kolovozu 2002. u Zagrebu osvojio je srebrnu medalju. Branko Prpić ne samo svojim radom, već ukupnim načinom življenja propagira psihologiju među sportašima i sport među psiholozima i time značajno doprinosi afirmaciji psihologije sporta u našem okruženju, stoji u obrazloženju nagrade prof. Prpića.

Prof. dr. sc. Dragan Milanović istaknuti je sveučilišni nastavnik, znanstvenik i djelatnik u sportu. U 2002. godini bio je predsjednik organizacijskog odbora 3. međunarodne znanstvene konferencije ´Kinesiology - new perspectives´ održane u Opatiji. Zaslužan je da je na konferenciji psihologija sporta imala punopravni tretman razvijene znanstvene discipline čime je značajno doprinjeo afirmaciji psihologije sporta i u domaćoj i u svjetskoj kineziološkoj javnosti, rekao je uručujući nagradu dr. Milanoviću predsjednik Hrvatskog psihološkog društva dr. Mladen Havelka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara