NAJBOLJI ZDENKO KOŽUL

U zagrebačkom Domu sportova održana je redovita godišnja Skupština Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) na kojoj se raspravljalo o sadašnjem trenutku hrvatskog šaha i mjerama koje treba poduzeti da bi se šahisti vratili na nekadašnje visoke pozicije.

Nastupi muške i ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Plovdivu ocijenjeni su lošim, daleko ispod renomea naših igrača, a jedine svijetle točke bili su vrlo dobri rezultati naših nada na kadetskim i juniorskim europskim i svjetskim prvenstvima, te plasman Zdenka Kožula na Svjetsko prvenstvo što će se održati u Libiji.

Na kraju Skupštine proglašeni su najuspješniji klubovi i šahisti u protekloj godini, te dobitnici Trofeja HŠS-a. Najbolji seniorski klub opet je "Mravince-Dalmacijacement", koji je i prošle godine osvojio dvostruku krunu - prvenstvo i kup. Najbolja ekipa je "Belišće-Metalis", a najbolji juniorski sastav ima riječki "Junior".

Uvjerljivo najbolji hrvatski šahist u protekloj godini je velemajstor Zdenko Kožul, a najbolja igračica velemajstorica Mirjana Medić. Najbolji juniori su Zagrepčanin Davorin Kuljašević i Čakovčanka Kristina Šolić, a najbolji kadeti Zadranin Saša Martinović i članica riječke "Drage" Lara Stock.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnici Trofeja HŠS za 2004. godinu su Šahovsko društvo "Varaždin" (koje ove godine slavi 100. obljetnicu), ŠK "Pula" (slavi 55. obljetnicu uspješnog djelovanja), te istaknuti šahovski djelatnici - Virovitičanin Hrvoje Maroja i Varaždinac Želimir Rodek.

Izborna skupština HŠS održat će se najkasnije 15. prosinca ove godine.

(Hina) xvk yim

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara