Najefikasniji Rus Kokšarov

Najefikasniji Rus Kokšarov
RUS Eduard Kokšarov najefikasniji je igrač prvog kruga 19. svjetskog prvenstva u rukometu, što se od 23. siječnja do 6. veljače održava u Tunisu.

Kokšarov je na pet utakmica postigao 44 pogotka. Na drugom mjestu ljestvice strijelaca su Norvežanin Kristian Kjelling i Egipćanin Hussein Zaky sa po 36 postignutih pogodaka.

Među 40 najefikasnijih nalaze se i dvojica hrvatskih rukometaša. Mirza Džomba sa 25 pogodaka zauzima 17. mjesto, dok je Blaženko Lacković na 23. poziciji sa 23 pogotka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše asistencija upisao je Španjolac Jose Maria Rodriguez (30), a zatim slijede Rus Vitalij Ivanov (28) i Islanđanin Olafur Stefansson (28). Denis Buntić zauzima visoko sedmo mjesto sa 22 asistencije. Ivano Balić je na 15. mjestu sa 17 asistencija, dok je Slavko Goluža 21. sa 14 asista.

Najuspješniji vratar prvog kruga natjecanja je Norvežanin Sindre Walstad sa 50 posto obrana, Rus Aleksej Kostigov ima 48 posto, a Francuz Daouda Karaboue 44 posto obrana. Vlado Šola zauzima 14. mjesto (38 posto). Od 152 udarca Šola je zaustavio 57 lopti.

Španjolac Alberto Entrerrios ima najviše ukradenih lopti (10), a Francuz Didier Dinart blokada (10). Denis Buntić na ljestvici igrača s najviše blokiranih udaraca zauzima šesto mjesto (6).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara