Najjači turnir odbojke na pijesku na Jarunu

Najjači turnir odbojke na pijesku na Jarunu
OVOGODIŠNJE, treće izdanje, VIP European Opena bit će najjači turnir u odbojci na pijesku dosad održan na Jarunu, rekao je danas na prigodnoj konferenciji za tisak predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku Damir Radeljić.

Turnir započinje sutra, u četvrtak 3. lipnja kvalifikacijama, razigravanje po skupinama je u petka, četvrtfinalni susreti su na programu u subotu, dok je nedjelja rezervirana za polufinala i finale. Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg VIP European Opena veći je nego prošle i pretprošle godine te iznosi 33.000 eura (13.000 eura osigurano je za ženski, a 20.000 eura za muški dio turnira).

Prijavljeno je 80 timova iz 22 zemlje, a za gledatelje je na centralnom terenu izgrađena tribina sa 1600 sjedećih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naši Perić i Trimčevski, su četvrti nositelji i ulaze u turnir kao najviše rangirani hrvatski par. Uz naš dvojac koji je lani igrao u finalu, najviše izgleda za osvajanje turnira imaju prvi nositelji i lanjski pobjednici, litvanski par Cyvas i Vasiliauskas.

Glavne favoritkinje ženskog dijela turnira su prošlogodišnje pobjednice Čehinje Felbabova i Novotna, dok će im najveće konkurentice biti drugi češki par (sestre Tychnove) i najbolje rangirane igračice na svjetskoj ljestvici od prijavljenih parova španjolke Alcon/Pol.

Uz vrhunski sportski doživljaj posjetiteljima turnira bit će na raspolaganju brojni popratni sadržaji poput promocija, nagradnih igara, partyja.

Dugogodišnjim sponzorstvom Prvenstva i Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku te European Opena VIPnet je na najbolji mogući način dao svoj doprinos popularizaciji odbojke na pijesku u Hrvatskoj. S obzirom na vrijeme i mjesto održavanja VIP European Opena te ostalih turnira iz "VIP tour 2004" serije, odbojka na pijesku značajno popunjava sadržaj turističke ponude Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara