Najtrofejniji olimpijac poharao SAD i najavio žetvu medalja u Riju

Najtrofejniji olimpijac poharao SAD i najavio žetvu medalja u Riju

Foto: Getty Images / Guliver Image

MICHAEL PHELPS, najuspješniji sportaš u povijesti Olimpijskih igara, osvojio je i treću zlatnu medalju na nacionalnom prvenstvu u Omahi. Nakon pobjeda na 200 delfin i 200 mješovito 31-godišnji Amerikanac osvojio je zlato i na 100 delfin, s drugim najboljim rezultatom ove godine u svijetu - 51,00 sekunde, čime se kvalificirao za OI u tri discipline.
Premda se nije uspio približiti svom svjetskom rekordu (49,82) bio je zadovoljan nastupom.
 
"Želio sam pobjedu u posljednjem nastupu na američkom tlu prije OI u Rio de Janeiru i uspio sam. Zadovoljan sam rezultatom, ali za medalju na OI trebat će brže plivati," poručio je Phelps, vlasnik 22 olimpijske medalje pri čemu je osvojio 18 zlatnih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Phelps će u Rio de Janeiru nastupiti na svojim petim olimpijskim igrama nakon što je debitirao 2000. u Sydneyju kao 15-godišnjak. Bile su to jedine OI na kojima nije osvojio medalju. U Ateni 2004 je osvojio šest zlata i dvije bronce, u Pekingu 2008. je osvojio osam zlata, a prije četiri godine u Londonu još četiri zlata i dva srebra.
 
Nakon Londona je rekao da mu je to bilo posljednje natjecanje u karijeri. Međutim, dvije godine poslije odlučio se vratiti s ciljem da nastupi na Igrama u Riju. Povratak nije bio nimalo lak, a bio mu je otežan i šestomjesečnom zabranom nastupanja, nakon što je bio uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara