Najutjecajniji poljski blizanci preuzimaju konce za pripreme Europskog prvenstva

POLJSKI premijer Jaroslaw Kaczynski i njegov brat blizanac predsjednik Poljske Lech Kaczynski, uključit će se u naporne pripreme ove države za nedavno im dodijeljenu europsku nogometnu smotru.

Predsjednik Vlade Jaroslaw Kaczynski danas je izjavio kako će preuzeti vodstvo organizacijskog odbora, koji uvjetuje i potpomaže same pripreme zemlje za spomenuti veliki ispit.

"Organizacijski odbor mora se sastaviti od članova Vlade da bi efektivno radio", rekao je Kaczynski, nedvojbeno odmah podsjetivši na komunističku prošlost ovih zemalja.

Predsjednik Lech Kaczynski također je danas u Varšavi potpisao pakt suradnje s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom, koji je ujedno i na čelu ukrajinskog organizacijskog odbora. Čudno ili ne u odboru sjede jedni od najutjecajnih Ukrajinaca Hryhory Surkis i Rinat Akhmetov, vlasnik Shakhtar Donjecka.

Nakon što je UEFA postavila upit hoće li ukrajinske i poljske prometnice, hoteli i stadioni, koji su desetljećima za vrijeme komunizma bili zanemareni, moći za nekoliko godina ugostiti stotine tisuća navijača, Kaczynski je izjavio: "Ako je to mogao Portugal, koji je mnogostruko manja i siromašnija država, nije uopće dvojbeno možemo li to i mi."

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara