Najveći križ Sir Alexa Fergusona

KAKO opravdati potez trenera Manchester Uniteda Alexa Fergusona, kada je na kraju prošle sezone za sramotnih 15 milijuna eura prodao jednog od najboljih napadača današnjice Ruuda van Nistelrooya?

Čovjek sa 30 godina, u naponu snage, koji je u karijeri zabio nevjerojatnih 273 golova u 405 utakmica, doslovno je potjeran sa Old Trafforda. Dojma smo da je Ferguson tada morao stišati svoj ego i izgladiti svoj nesporazum s Nizozemcom.

Ove sezone Nistelrooy je za Real Madrid zabio 27 golova u 40 utakmica, tako postavši najbolji strijelac kraljevskog kluba i najbolja kupovina posljednjih godina.

Ruud je za PSV zabio 71 gol u 82 utakmice, zatim u Manchesteru 142 gola u 191 utakmicu, dok posebno plaši njegova statistika u kvalitetnim europskim natjecanjima, gdje je poentirao 53 puta u 64 nastupa. Za reprezentaciju je bio strijelac 28 golova u 64 "kapice".

Promotrivši ovakvu statistiku zaista je upitno gdje je bila pamet trenera Fergusona tog predivnog popodneva 16. srpnja prošle godine, kada je odlučio prihvatiti ponudu Reala i riješiti se usluga nizozemskog stroja za golove.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara