Najvišem američkom košarkašu amputirano stopalo

Najvišem američkom košarkašu amputirano stopalo

TUŽAN kraj sportske karijere za 22-godišnjeg Kennyja Georgea iz američke sveučilišne lige, kojemu je zbog infekcije odstranjena polovica desnog stopala.

Tegobe za 232 cm visokog centra (treba li naglasiti poziciju?) sveučilišta North Carolina-Asheville počele su ovog ljeta, na pripremama u Las Vegasu. Jedna je ozljeda stopala prerasla u infekciju, koja je počela razarati tkivo.

Kirurzi su izveli dvije operacije nastojeći mu spasiti oboljeli dio noge, no nažalost nisu postigli uspjeh. Na koncu su mu morali odstraniti pola stopala, da se infekcija ne bi proširila i iznad desnog gležnja. Kenny, očito, više neće moći zakucavati bez skakanja, a prvi će mu zadatak biti naučiti normalno hodati s novostečenim hendikepom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vijest od koje puca srce. Roditelji ga pokušavaju ohrabriti, no i oni su demoralizirani", rekao je Georgeov bivši trener, Dave Vandermeulen iz srednje škole Chicago Latin.

Iako ima u najboljem slučaju prosječnu tehniku, George se izborio za solidnu minutažu u NCAA ligi, igravši prošle godine prosječno 20 minuta, uz 12.4 koša. No, najjača su mu strana bile blokade - njih 93 u prošloj sezoni, što mu je pribavilo naziv najboljeg obrambenog igrača Big South Conference.

Totalsport
Foto: Jack Morton

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara