Nakon arene u Rimu, korida u Sevilli

UEFA je pokrenula istragu nakon što je došlo do žestokih sukoba između gostujućih navijača i policije na stadionu tijekom utakmice Seville i Tottenhama.

Već su prije utakmice bile vidljive napetosti između domaćih navijača i kontigenta koji je doputovao sa Spursima, ali su jake snage specijalne policije uspjele spriječiti sukob. Međutim, tenzija je prerasla u žestoki obračun na stadionu, u dijelu "Sanchez Pizjuana" gdje je bilo oko četiri tisuće Engleza.

U tučnjavi je ozlijeđeno na desetke ljudi, a najgore je prošlo sedam navijača Tottenhama i jedan policajac koji su odvezeni u bolnicu.

Tottenham zahtjeva objašnjenje jer njihovi navijači uživaju "uzornu reputaciju"

"Po svim informacijama kojima raspolažemo, nije bilo nikakvog sukoba među navijačkim skupinama i obzirom na to zahtjevamo objašnjenje zbog čega je policija reagirala na ovakav način prema našim navijačima", službena je izjava Tottenhama.

"Navijači Tottenhama uživaju iznimnu reputaciju širom Europe ove sezone i zato su nam događaji od sinoć neobjašnjivi", snebivaju se čelnici Spursa i poručuju kako će "potpuno surađivati sa Uefom, britanskom ambasadom i španjolskim vlastima kako bi saznali zašto se to dogodilo".

Do sukoba u sektoru sa navijačima Tottenhama je došlo već nakon pola sata igre, a nasuprot četiri tisuće Engleza su tada raspoređene jake snage interventne policije. Okršaj je nastavljen i kroz pauzu na poluvremenu, a engleski navijači i španjolski policajci su razmjenjivali udarce i gađanje stolicama.

Međutim, do smirivanja situacije je došlo početkom drugog poluvremena, čim se interventna policija povukla sa tribine.

Trener Tottenhama Martin Jol je izjavio kako mu je bilo čudno što navijači njegovg kluba nisu bili odvojeni od ostatka publike, ali je dodao da nakon što je vidio scene policijskog nasilja nad navijačima Manchestera u Rimu, za sukobe navijača i policije nikad nije kriva samo jedna strana.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara