Nakon Carioca stigli i Gaučosi: Dinamo predstavio Ibaneza i Suareza

NA DAN državnosti u Plavom salonu Maksimira svečano su predstavljena dva mlada Argentinca, igrači koji se smatraju velikim pojačanjima za kadar Branka Ivankovića.

Nakon što je već potpisao Čileanac Pedro Morales, danas su svoj potpis na ugovor sa zagrebačkim klubom stavila dva Gaučosa, 19-godišnji lijevi bočni Luis Ezequiel Ibanez i 24-godišnji ofenzivni vezni Guillermo Suarez.

Uvodni govor pripao je sportskom direktoru Zoranu Mamiću.

"Vrlo smo sretni jer smo doveli dva mlada i vrlo kvalitetna igrača. Dobili smo upravo ono što smo tražili, igrače koje je zahtijevala struka. Nadamo se da će se uskoro pokazati kako su nam oni bili veliko pojačanje za izazove koje nas očekuju u prvenstvu i Europi. Oba igrača potpisali su na pet godina. U Zagreb su stigli sinoć, kada smo otišli na večeru u centru grada. Jutros su cijelo jutro proveli na liječničkim pregledima, a sada će u 16 sati odmah otići u Austriju na pripreme sa prvom momčadi. Povratak iz Austrije očekuje se 5. srpnja." - rekao je Mamić.

Na pristigla pojačanja osvrnuo se i trener Branko Ivanković.

"To su igrači koji su bili moja, odnosno, naša želja. Ibanez je lijevi bočni igrač, koji će nam biti zamjena za Čalu, a Suarez jedan ofenzivni veznjak, koji će nam omogućiti kvalitetniju igru prema naprijed. Želim im puno uspjeha i brzu adaptaciju. Ono što me posebno veseli jest to što su ova dva igrača vrlo mlada i ambiciozna te imaju veliku želju dokazati se u Europi." - napominje Ivanković.

Nakon samog čina potpisa ugovora, koji su ovjekovječeni fotoaparatima i kamerama, uslijedili su i novinarska pitanja za mlade Argentince.

Što ste do sada znali o Dinamu?

"Znao smo da je Dinamo veliki klub, najveći hrvatski klub, koji je osvojio tri uzastopna naslova prvaka. Također znam da se stalno bori za ulazak u Ligu prvaka." - rekao je Suarez.

"Ja sam znao da dolazim u veliki klub, jer sam o njemu čuo puno lijepih stvari. Vrlo sam sretan što sam tu, a posebno sam zadovoljan cjelokupnim prijemom u Zagrebu i sada ovdje. Zaista fantastično." - spremno će Ibanez.

Kako će te se slagati s Brazilcima? (Na ovo pitanje odgovorio je iskusniji i manje sramežljiviji Suarez.)

"Nema tu neke posebne nauke. Brazilci su kao i svi ostali igrači, a u krajnju ruku i kao Hrvati.  Nadam se da ćemo se brzo uklopiti i stvoriti pravu škvadru." - rekao je 24-godišnji Argentinac.

Jeste li umorni od puta i namjeravate li odmah zaigrati u prvoj momčadi?

"Što se mene tiče, ja se ne umaram već mjesec dana, otkada traju pregovori sa raznoraznim klubovima. Jedino sam malo umoran zbog puta, ali dat ću sve od sebe na pripremama kako bi se što prije izborio mjesto u prvoj momčad." - istaknuo je Suarez.

"Gledajte, moje je dobro igrati i nametnuti se treneru, no, ne želim ništa prejudicirati, iako je normalno da svaki igrač želi igrati za prvu momčad." - napominje Ibanez.

Jeste li imali još koju ponudu osim ove Dinamove?

"Ma postojalo je još nekoliko ponuda, ali za mene je ponuda Dinama bila sjajna jer mi je veliki izazov igrati u Europi." - spremno će Suarez.

"Dinamov poziv prvi je pravi poziv koji sam dobio u karijeri. Čim sam čuo za njega bio sam oduševljen i odmah sam znao da ga trebam prihvatiti" - iskreno će Ibanez.

Koje su vaše prirodne pozicije?

"Ja sam po vokaciji ofenzivni veznjak. Volim igrati prema naprijed, a i vrlo sam brz. Da, gledao sam kako igra Dinamo na internetu i vrlo sam zadovoljan viđenim. Sviđa mi se kako igraju, a pogotovo što kod njih dominira pas igra." - zaključio je Suarez.

"Što se tiče moje prirodne pozicije, to je lijevi bek. Iako je moja primarna zadaća obrana, vrlo često idem naprijed i sudjelujem u napadačkim akcijama." - rekao je Ibanez.

Za kraj evo još nekoliko riječi Branka Ivankovića, netom prije odlaska prema Austriji.

"Što se tiče momčadi koju sam poveo na priprema, kao što se vidjeli Barbarić i Antolić ne idu s nama, jer sam odlučio da im je potreban odmor. Isto je i sa Šarićem, koji će vrlo vjerojatno u Inter te Ćosićem, koji je potencijal, međutim, odlučio sam da nam on trenutno nije potreban. S nama također neće ni Jertec, za koga je odlučeno da ima slobodne ruke i u narednih nekoliko dana može potražiti novi klub.

Hoće li Jertec u Hajduk?

"Zaista ne znam hoće li on u Hajduk. Opet napominjem, on ima slobodne ruke i ukoliko se klubovi dogovore, sve je moguće, ali ja to ne želim komentirati jer to nije moja domena."

V.B.
Foto:S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara