Nakon dvije otvorene operacije srca natrag na led

Nakon dvije otvorene operacije srca natrag na led

FINAC Teppo Numminen, 39-godišnji branič hokejaša Buffalo Sabresa, slobodan je normalno trenirati sa suigračima i moguće će zaigrati do kraja sezone.

Prošlog rujna Numminen je po drugi put prošao kompliciranu otvorenu operaciju srca, pa je njegov povratak treninzima još jedno veliko čudo.

Dopuštenje za ulazak u puni trening dala mu je klupska medicinska služba nakon što su liječnici dva dana pratili ponašanje njegova srca dok je klizao.

"Nakon nekoliko dana imat ćemo bolju percepciju njegova stvarnoga fizičkog stanja i tada odlučiti hoće li nam pomoći do kraja regularnog dijela sezone",  izjavio je generalni menadžer Buffala Darcy Regier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabresi se bore za jedno od posljednjih mjesta koja će s Istoka voditi u doigravanje. Trenutačno za osmoplasiranom Philadelphijom zaostaju jedan bod. Do kraja prvog dijela sezone ostalo im je još osam utakmica.

Numminen bi vrlo dobro došao treneru hokejaša Sabresa Lindyju Ruffu obzirom da su mu izvan leda ozlijeđeni braniči Spaček, Kalinjin i Paetsch.

Prođu li u doigravanje, Numminen - kojemu je još u djetinjstvu dijagnosticiran šum srca - će gotovo sigurno zaigrati hokej u 40. godini života, nakon dvije otvorene srčane operacije.

Totalasport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara