Nakon katastrofe Zagreba Jakša Vulić podnio ostavku

SADA više nema alibija – nakon jučerašnjeg poraza u Laškom, košarkašima Zagreba krajnje je vrijeme da stanu pred ogledalo i pogledaju sami sebi u oči. Sramotnih –37 protiv direktnog suparnika za plasman, uz izostanak i najmanjeg traga borbenosti, volje i želje, nažalost, postala je realnost Zagreba.

Pivovarna Laško doslovno je deklasirala Mrave, rezultat 86:49 (23:5, 20:13, 17:16, 26:15) odraz je samovolje i bahatosti glavnih igrača Zagreba, koji su ovakvom igrom otvoreno istupili protiv trenera Vulića.

Logična posljedica rezultata i prikazane igre u Laškom je neopoziva ostavka Jakše Vulića neposredno nakon utakmice. Bojkotiran od strane igrača koji bi mu trebali biti ‘produžena ruka’ na terenu, Jakša je definitivno prelomio i odustao od daljnje borbe s vjetrenjačama:

"Nadam se da će moja ostavka pomoći da se klub stabilizira i vrati uspješnim rezultatima. U nekoliko navrata bio sam na korak od ovakve odluke, ovaj put mislim da je sazrijelo vrijeme da se definitivno povučem. Između igrača i mene očito nema one prijeko potrebne kemije bez koje igrači i trener ne mogu komunicirati. Pokušao sam sve – nije išlo, i moje odstupanje je jedino što mi je preostalo. Valjda će netko drugi uspjeti razdrmati igrače, vratiti im momčadski duh i povesti prema boljim rezultatima." - izjavio je Vulić.

Momčad će u ponedjeljak na utakmicu protiv Opel Skylinersa povesti dosadašnji Vulićev pomoćnik, Ivan Meheš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofa bila neminovna

Crni oblaci nadvili su se nad Mrave već u petak na večernjem treningu, koji je zbog neposluha igrača prekinut. U takvom ozračju, katastrofalni je poraz logična posljedica. Zagreb je izgubio već nakon par minuta utakmice, Laško je u prvoj četvrtini zatvorilo sve prilaze svome košu, a na drugoj strani vrlo lako dolazilo do pozicije za lagane poene. Koliko su se Mravi trudili, najbolje svjedoči činjenica da su ostali na samo pet poena, da nisu uspjeli ući niti u bonus u toj prvoj četvrtini.

Drugi period utakmice ponudio je istu sliku – domaći su nastavili podizati razliku, Već u 15. minuti imali su sigurnih +25 (34:9) i bodove u rukama. Tek u trećoj četvrtini, Mravi su donekle bili ravnopravan suparnik, dok su u četvrtoj, u dvoboju drugih petorki, ponovo dominirali domaćini. Glavni uzročnici poraza Zagreba imenom i prezimenom su kapetan Damir Miljković (ukupna valorizacija na kraju utakmice – 0), Joško Garma (valorizacija –1) i Ivan Tomas (valorizacija –2). Kad tri udarna igrača imaju zbirni učinak –3, onda je jasno da su proizveli više štete nego koristi. Namjerno ili nenamjerno, to tek ostaje za raspraviti tijekom slijedećih dana.

U svakom slučaju vrijeme je da se odnosima igrača prema klubu i međusobno unutar momčadi puno ozbiljnije pozabavi i uprava kluba. Sve dobro što je Zagreb unatrag nekoliko godina napravio, vrlo lako može biti kompromitirano, ako se nešto pod hitno ne promjeni. Anarhija je uzela previše maha, igrači se ne ponašaju kao profesionalci, svojim igrama i ponašanjem ne pokazuju da su svjesni situacije u kojoj se Zagreb nalazi. Ambicije zacrtane uoći sezone, u velikoj su opasnosti. Vrijeme je za veliki zaokret.

Marin Sušić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara