Nakon novih nereda u Italiji Kaka razmišlja o odlasku

BRAZILSKI reprezentativac Kaka izjavio je La Gazzetti dello Sport iz Brazila kako ga najnoviji događaji u Italiji tjeraju na odlazak iz Serije A.

"Italija u svom tom nasilju riskira distanciranje vrhunskih igrača od Serije A", smatra Kaka, koji se u Brazilu priprema za subotnje gostovanje kod Perua u kvalifikacijskom dvoboju za SP.

"Vrhunski igrači žele igrati u talijanskim vrhunskim klubovima, jer Italija ima neke od najprestižnijih svjetskih klubova. No, takvi igrači također traže užitak i entuzijazam dok igraju. Najprije Calciopoli, onda tragedija s ubojstvom policajca u Cataniji, sada smrt navijača koji je putovao na nogometnu utakmicu... Italija gubi kredibilitet. Nabrajanje postaje predugo."

Kaka priznaje kako se vrlo neugodno osjećao u Bergamu gledajući kako navijači pokušavaju provaliti na travnjak, istaknuvši kako je u takvim uvjetima nemoguće igrati. "U svlačionici je cijelo vrijeme vladala zastrašujuća tišina. Pokušavao sam shvatiti što se događa. Sve je, čini mi se, upropašteno", izjavio je Brazilac nagovijestivši da odlazak iz Milana možda i nije tako daleko.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara