Nakon što su Francuzima priuštili najteži poraz od 1958., 110 tisuća nizozemskih navijača slavilo u Bernu

NIZOZEMCI su se sinoćnjim uvjerljivim trijumfom protiv Francuza prometnuli u najozbiljnijeg kandidata za europski naslov. Nakon što je u prvom kolu teško stradala Italija, Oranje je ponovno ubilježilo pobjedu s tri gola razlike, a Tricolorima priuštilo jedan od najtežih poraza u povijesti.

Najteži poraz od 58.

Na velikim natjecanjima francuska nogometna reprezentacija ovako uvjerljivo kao jučer nije izgubila pedeset dugih godina. Posljednji poraz iz takve kategorije Francuze je zadesio u polufinalu Svjetskog prvenstva u Švedskoj 1958. godine. Brazilci su tada predvođeni 17-godišnjim Peleom slavili 5:2, kao i u finalu protiv Švedske. Upravo je Pele, tada još samo čudo od djeteta, bio francuski krvnik zabivši im je hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

110 tisuća navijača na ulicama Berna

Oduševljenji nizozemski navijači sinoć su nadmašili čak i hrvatske, što uistinu nije lako. Kako javljaju svjetske agencije, čak 110 tisuća navijača u narančastom ludo je slavilo cijelu noć u na ulicama Berna. Okupiran je bio gotovo cijeli grad, a da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinule su se pojačane policijske snage. Zabilježeno je samo nekoliko sitnijih ispada , a manji je broj navijača proveo noć u zatvorskoj ćeliji. Pušteni su nakon što su se otrijeznili.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara