Nakon Talijana, pukli i Ameri: Hrvati su bolji jer više ulažu!?

JANICA KOSTELIĆ na Igrama u Torinu, osim s dvjema medaljama, može se pohvaliti i s pravom vojskom trenera i stručnjaka koji udovoljavaju svim njenim zahtjevima i potrebama. Kompletna hrvatska skijaška reprezentacija broji 12 olimpijaca i ima budžet od 3 milijuna eura. Za usporedbu, talijanski ski team broji dvostruko više natjecatelja, ali i gotovo jednak budžet.

Tako nekako glasio bi sukus priče, koju su plasirali, a tko drugi, nego naši susjedi Talijani. Iz cro teama prvi se oglasio direktor Vedran Pavlek, no nije bio ni upola oštar kao Janica jučer, kada je bez razmišljanja odbila dati bilo kakvu izjavu televiziji RAI.

"Ona je toliko dobra, pa je i red da oko sebe ima vojsku ljudi. Ante je glavni trener, ja sam direktor, imamo dva servisera, jednog pomoćnog trenera, jednog fizioterapeuta i još jednog pomoćnog trenera za brze discipline." - objašnjavao je Pavlek, a njegove riječi prvi je prenio kanadski The Star.

Dok je Janica primala svoje novo srebrno odličje nakon utrke superveleslaloma, Pavlek je okupio svih sedam članova "posade", i diktirao im upute preko veze, unatoč činjenici da udaljenost između njih nije bila ni metar i pol, piše kanadski list.

Pavlek je, naime, već dogovarao trening spusta i to odmah nakon što Janica primi odličje i odradi doping kontolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Što se našeg budžeta tiče, mnogo ulažemo u svoje skijaše, naročito u Janicu i Ivicu. Naravno, i u našu budućnost." - dodao je Pavlek.

Ipak, Talijani se i dalje ne mire s činjenicom da su odnosu na Hrvatsku, luzeri Igara na vlastitom tlu. Unatoč činjenici da Hrvatska skijaška tradicija datira od pojave Janice Kostelić, naši su susjedi ustrajni u svom naumu da istu diskreditiraju.

Ovaj put podršku su našli i među članovima američkog tima, koji tvrde da Hrvatska više ulaže u svoje skijaše, što bi mogao biti jedan od razloga njihove uspješnosti.

Glasnogovornik američke reprezentacije ustvrdio je da njihova momčad ima jednak budžet, ali kad se on podijeli s brojem članova unutar nje, razlika je golema. Ukratko, u svakog člana našeg tima ulaže se troduplo više nego u jednog američkog reprezentativca.

"Uzme li u obzir novac koji Hrvati troše na svakog člana pojedinačno, tu su daleko ispred nas." - kazao je Tom Kelly.

Kanadski list dodaje da rivalstvo između Hrvata i Talijana živi i na tribinama.

"Na ženskim utrkama, gotovo polovica gledatelja obilježena je crveno-bijelim kockicama." - piše The Star.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara