Naletilić: Niko Kranjčar mi nije zanimljiv

JEDAN od rijetkih hrvatskih nogometnih menadžera uz čije se ime komotno može vezati pridjev "ugledni", Marko Naletilić, ustvrdio je da mu Hajdukova "desetka" i reprezentativni veznjak Niko Kranjčar trenutno – nije zanimljiv.

Nakon što je ustanovljeno da Niko Kranjčar zbog smrti njegovog menadžera Dine Pokrovce više nema menadžera, budući da je Niko ugovor o savjetovanju i zastupanju potpisao isključivo s Pokrovcem, a ne i sa Pokrovčevim partnerom Davorom Šukerom, postavlja se pitanje tko će preuzeti brigu o karijeri jednog od najperspektivnijih hrvatskih nogometnih zvijezda.

S tim pitanjem novinari Sportskih novosti obratili su se Marku Naletiliću, koji je zajedno s ocem Predragom zadužen za plasman hrvatskih nogometaša u klubove iz talijanske Serie A.

Naletilić je potvrdio da je u vrijeme odlaska Nike Kranjčara iz Dinama bio konzultant za talijansko tržište, za što su ga zamolili Davor Šuker i pokojni Dino Pokrovac. Zainteresirana je bila jedino Fiorentina, koja je za Niku ponudila milijun i pol eura, koliko je na kraju za Kranjčara juniora platio Hajduk.

Na novinarsku tvrdnju da bi Niko nakon izvrsne predstave u Sofiji mogao postati "tražena roba", Naletilić je samo odmahnuo rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što znači euforija? Pustimo napuhane svote, bitna je samo ona koju možeš dobiti. Igrač nije poput automobila: BMW podjednako košta i u Njemačkoj, i u Engleskoj, i u Italiji, razlika je plus-minus deset posto. S nogometašem je drukčije. Ako je dotični trener u nj "ludo zaljubljen", kupit će ga pošto-poto.  Ako je uglavnom ravnodušan, neće ga kupiti nikad. Činjenica je da Kranjčar još nema konstantnu cijenu." - kazao je Naletilić, pa dodao kako Niko unatoč sjajnoj izvedbi protiv Bugara još uvijek nije najpogodniji trenutak za međunarodni transfer.

"Bit će pravi trenutak ako Splićani zablistaju u Europi te, osobito, ako se reprezentacija iskaže na SP-u." - dodao je Naletilić.

Na novinarski inzistiranje na pitanju je li "dinastija Naletilić" zainteresirana za preuzimanje brige nad karijerom Nike Kranjčara, Naletilić je odgovorio: "Ta, kako kažete, dinastija, nikad ne igra nelojalno. Nemamo veze ni s čim, bilo bi krajnje neukusno očitovati se o bilo čemu. Niko nije pod našim patronatom."

"Normalno je da se menadžeri stalno mijenjaju; ja sam napuštao nogometaše, i oni mene. Kranjčar je surađivao s Pokrovcem i Šukerom, nemam pojma o tome što se u međuvremenu promijenilo, to nisu moje stvari. Dapače, trenutno zaista nisam zainteresiran, nemam ambicija niti imam kupca." - zaključio je Naletilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara