Naletilić: Pletikosa je presretan odlaskom u Spartak

Naletilić: Pletikosa je presretan odlaskom u Spartak

POSLJEDNJI dan prijelaznog roka u Rusiji bio je jedan od sretnijih u karijeri Stipe Pletikose. Naime, prvi vratar naše reprezentacije konačno se uspio izvući iz šapa bogatog ukrajinskog tajkuna Rinata Ahmetova, te je nakon dvije i pol sezone i turbulentnog razdoblja gdje je živio u sjeni prvog vratara i vrebao priliku za bijeg, dobio ispisnicu iz Šahtara.

Sve je to moskovski Spartak stajalo tri milijuna dolara, što je cijena koju je Ahmetov davno upisao kao naknadu za našeg reprezentativca. Pletikosa, koji se trenutno nalazi u Sevilli, gdje Šahtar u četvrtak igra sraz Kupa UEFA s andaluzijskom momčadi, faksom je finalizirao posao s Rusima, koji su pak u isto vrijeme boravili u Milanu, pa je stvar išla preko obitelji Naletilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Što reći nego da je Pletikosa prezadovoljan. Sve smo riješili deset minuta prije isteka roka i Pletikosa je već stavio potpis na ugovor, u trajanju do zime 2009. godine." - iako u gužvi, javio se Marko Naletilić.

(Pre)dugo je trajala drama oko Pletinog bijega iz Donjecka, a stvar je dodatno otežavao Ahmetov svojim kategoričnim "ne" za svaku cijenu manju od 3 milijuna dolara. Pletikosa, koji u reprezentaciji pokazuje dobru formu, u Šahtaru je osuđen na klupu, bio daleko od izloga, pa je spomenuta cifra zvučala još "teže".

Iritirajući su bili u uvjeti kada je uspio iskamčiti posudbu u tada posrnuli Hajduk, jer ga je taj manevar osudio na produženje ugovora sa Šahtarom, što je naravno, bila klauzula ukrajinskog gazde.

Stipe će odmah nakon uzvrata kupa Uefa, njegovog sad već bivšeg kluba, skrenuti za Moskvu, gdje bi se konačno trebao ustaliti među vratnicama kluba s visokim ambicijama i više no solidnim budžetom.

"Spartak je veliku klub, no najvažnije je što Stipe ima priliku da postane standardni vratar, i to najvećeg kluba u Rusiji." - dodao je Naletilić.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara