Napadač SiCG: Dobit ćemo Hrvate jer smo bolji!

KORISTAN podatak izborniku naše mlade reprezentacije Slavenu Biliću uoči dokvalifikacijskog dvoboja na Marakani svakako je taj da reprezentacija SiCG svoju šansu vidi prvenstveno u zadnjoj liniji hrvatske reprezentacija. Kako nam je isto u nedavnom razgovoru kazao i Dragan Okuka, izbornik mlade reprezentacije SiCG, očito je da misle ozbiljno kad kažu da je zadnja linija "najslabija karika" naše mlade reprezentacije.

Mirka Vučinića, napadača Leccea, ozljeda je spriječila da pomogne svojoj momčadi u posljednja dva kvalifikacijska susreta. No, kako navode srbijanski mediji, Vučinić će biti spreman za Hrvatsku.

"Nije mi važno tko će igrati špicu, važno je da pobijedimo, makar i 1:0. Drago mi je da sam nakon pauze ponovo u državnoj momčadi. Osim dobrih rezultata ovu generaciju krasi i sjajna atmosfera, nadam se da će tako biti i sada. Gledali smo snimke sa utakmice hrvatske i švedske reprezentacije, priznajem da ih ne poznajem mnogo. Ipak, upoznati smo s kvalitetom Brazilca Da Silve i još dvojice, trojice njihovih igrača." - kazao je Vučinić u razgovoru za Blic.

No, o našoj zadnjoj liniji Vučinić zna puno više, ili barem tako tvrdi. Vjerojatno su ga na navodne propuste u obrani Hrvatske uputile suigrači ili sam izbornik.

"Njihova zadnja linija igra široko, imaju nedostataka i tu vidim našu šansu. Konkurencija u špici je velika, bez obzira tko počne utakmicu, siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Očekujem 30 tisuća ljudi na Marakani, sjajan ambijent i pobjedu koja bi nam omogućila miran uzvrat sljedeće srijede." - dodao je napadač Leccea.

Slično razmišlja i izbornik Okuka, koji nije propustio priliku da istakne kako se ipak radi o jednoj, prvenstveno medijski zanimljivoj utakmici.

"Bilo bi opasno da emocije nadvladaju razum. Znam da je ovaj meč više od običnog, ali ne bi trebao izlaziti iz sportskih okvira. Mi ne moramo ništa, naše je pravo da vjerujemo u trijumf, jer smo za nijansu bolji." - kazao je Okuka.

Takve tvrdnje mogle bi se eventualno opravdati povratkom kapetana Danka Lazovića, koji je još 11. listopada napustio mladu reprezentaciju.

"Nagovorili su me suigrači da promijenim odluku. Učinio sam to ponajprije zbog njih i iz patriotskih razloga. Došao sam pomoći, što podrazumijeva da sam spreman bodriti s klupe. Apsolutno sam svjestan kvaliteta koje posjeduju Vučinić i Purović, oni mi nisu konkurencija, već prijatelji. Za kakvu god se kombinaciju u napadu izbornik odluči, siguran sam da neće pogriješiti. Svaka pobjeda bit će dragocjena, i 1:0 bi nam bila dovoljna prednost za uzvrat u Velikoj Gorici." - zaključio je Lazović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara