Natko o Ivičinoj prognozi njegove olimpijske medalje: Svaki put kada stanem na start, u igri sam za medalju

Natko o Ivičinoj prognozi njegove olimpijske medalje: Svaki put kada stanem na start, u igri sam za medalju

Tekst: Z.A.
Foto: Boris Kovačev (Cropix)

NATKO ZRNČIĆ-DIM kreće na svoje druge Olimpijske igre s jasno postavljenim ciljevima:  "Plasman među 15 u slalomu i spustu, među prvih sedam u kombinaciji".

Prilično ambiciozno postavljeni ciljevi, opasno blizu borbe za medalje. Kada možemo očekivati tvoje prvo olimpijsko odličje?

"Svaki put kada staneš na start, u igri si za medalju", samouvjeren je Natko, koji više i nije toliko "mali", jer nedugo nakon okončanja OI napunit će 24 godine.

Kostelić: Olimpijske igre pružaju puno prostora za ljude iz drugog plana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je najavio jednu, a možda i dvije medalje, a discipline u kojima namjerava pokušati doći do tih odličja za Hrvatsku i obitelj Kostelić jesu slalom i superkombinacija.

Misli li da još netko od 17 preostalih hrvatskih predstavnika u Vancouveru ima izgleda okititi se medaljom? "Kandidati za medalju su Natko i Jakov (Fak, biatlonac, op.a.), OI pružaju puno prostora za ljude iz drugog plana.

Iza Ivice je mjesec pun iscrpljujućih vožnji u praktički svim disciplinama. Kako će se tako gust raspored odraziti na plasman u Vancouveru?

"Može se odraziti samo pozitivno. Nakon operacije cilj mi i je bio odvoziti sve utrke u siječnju, jer bez toga nema prave forme. Ipak, forma se sada spušta, a nismo je mogli dizati jer sam cijeli prošli mjesec vozio utrke", rekao je Ivica i dodao kako mu je utrka superkombinacije na rasporedu 16., a slalom 27. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara