Nauspješnija sezona hrvatskih atletičara

"UNATOČ velikim financijskim poteškoćama hrvatski atletičari i atletičarke nastupili su ove sezone na svim seniorskim i juniorskim natjecanjima," izjavio je danas na kraju atletske sezone, na tradicionalnom susretu s novinarima koji prate atletiku, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Luciano Sušanj.

Po njegovim riječima najveći problema naše atletike i nadalje ostaje nemogućnost treniranja u zimskim uvjetima, kao i nedostatak kvalitetnih atletskih trenera. Ipak, u naredne tri godine Sušanj je najavio da će se pored obnove atletskih staza u Splitu i Osijeku u Hrvatskoj izgraditi još tri atletske staze.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik komisije za promidžbu HAS-a Vinko Luncer smatra da je protekla atletska sezona bila najuspješnjija od 1991. godine, jer je na svim velikim međunarodnim natjecanjima osvojeno devet medalja, a odličja su osvajana na svim natjecanjima osim na Svjetskom prvenstva u Parizu i Europskom seniorskom prvenstvu u Ateni.

Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Žarko Martinek naglasio je da trenutačno sedam hrvatskih atletičara ima ispunjenu A ili B olimpijsku normu, ali je i izrazio uvjerenje kako će još najmanje pet do šest atletičara ispuniti kvalifikacijsku normu za nastup na OI u Ateni, te najavio mogućnost da Hrvatska u bacanju kugle nastupi s čak tri atletičara. Po Martinekovim riječima posebno možemo biti zadovoljni s nastupom mladih atletičara, koji su sa svojim kolegama iz seniorskih selekcija izborili finala na 70 posto natjecanja na kojima su nastupili.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara